Amanida de canonges i fruits secs amb formatge caramelitzat i vinagreta de mel i mostassa

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 sobre d'amanida verda de canonges/ruca
  • 1 grapat de nous
  • 1 grapat de panses
  • 1 grapat de pipes pelades
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 llaunes de tonyina
  • 6 talls de formatge de cabra
  • 8 tomàquets (tipus cherry)
  • Una mica de sucre

Per la vinagreta:

  • 2 cullerades de mostassa
  • 2 cullerades de mel
  • 1 raig de vinagre de Mòdena
  • Sal

Elaboració

Utilitzarem una barreja de canonges i ruca per fer la base de l'amanida.
A sobre repartirem els tomàquets, les pipes pelades, les panses i els trossos de nous. No cal picar-ho, només trencant les nous amb les mans és suficient.
Afegirem una llauna de tonyina escampada per sobre (la tonyina és opcional).
La vinagreta la farem amb una barreja de mostassa i mel a parts iguals i una mica de vinagre de Mòdena.
Finalment, decorarem amb tres talls de formatge de cabra que flamejarem amb una mica de sucre.
Si no teniu l'aparell de flamejar, ho podeu fer amb la pala de crema tradicional o fins i tot posar el formatge en una paella ben calenta (però s'ha d'anar ràpid).
Salar al gust i tirar un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.

30min

Notes

Per fer aquest plat utilitzarem una barreja de canonges i ruca.
En català es diu: canonges, dolceta, dolcetes, enciam de la Mare de Déu, enciamets de la Mare de Déu, herba dels canonges, margarideta, margaridetes, margaridoia, margaridoies, marietes.
En fi, com vulgueu, vaja.

Aquesta amanida és molt bona i molt sana...i la vinagreta està tremenda. De veritat, feu-me cas i proveu-la. A més, és molt senzilla de fer. És baixa en colesterol i rica en omega 3 (podeu prescindir del formatge també).


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3764 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: