Amanida de canonges i fruits secs amb formatge caramelitzat i vinagreta de mel i mostassa

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 sobre d'amanida verda de canonges/ruca
  • 1 grapat de nous
  • 1 grapat de panses
  • 1 grapat de pipes pelades
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 llaunes de tonyina
  • 6 talls de formatge de cabra
  • 8 tomĂ quets (tipus cherry)
  • Una mica de sucre

Per la vinagreta:

  • 2 cullerades de mostassa
  • 2 cullerades de mel
  • 1 raig de vinagre de Mòdena
  • Sal

ElaboraciĂł

Utilitzarem una barreja de canonges i ruca per fer la base de l'amanida.
A sobre repartirem els tomĂ quets, les pipes pelades, les panses i els trossos de nous. No cal picar-ho, nomĂŠs trencant les nous amb les mans ĂŠs suficient.
Afegirem una llauna de tonyina escampada per sobre (la tonyina ĂŠs opcional).
La vinagreta la farem amb una barreja de mostassa i mel a parts iguals i una mica de vinagre de Mòdena.
Finalment, decorarem amb tres talls de formatge de cabra que flamejarem amb una mica de sucre.
Si no teniu l'aparell de flamejar, ho podeu fer amb la pala de crema tradicional o fins i tot posar el formatge en una paella ben calenta (però s'ha d'anar ràpid).
Salar al gust i tirar un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.

30min

Notes

Per fer aquest plat utilitzarem una barreja de canonges i ruca.
En catalĂ  es diu: canonges, dolceta, dolcetes, enciam de la Mare de DĂŠu, enciamets de la Mare de DĂŠu, herba dels canonges, margarideta, margaridetes, margaridoia, margaridoies, marietes.
En fi, com vulgueu, vaja.

Aquesta amanida és molt bona i molt sana...i la vinagreta està tremenda. De veritat, feu-me cas i proveu-la. A més, és molt senzilla de fer. És baixa en colesterol i rica en omega 3 (podeu prescindir del formatge també).


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Amanida de canonges i fruits secs amb formatge caramelitzat i vinagreta de mel i mostassa

Enllaça aquesta recepta:

1677 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!