La sopa de ceba
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Recepta per forn
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre cebes tallades a juliana
- Pa sec
- Sis ous
- Aigua
- Sal
- Vinagre
- Formatge ratllat
- Oli d'oliva
- Una barra de pa, tallada en llesquetes al biaix
- Sucre
- Mel
6 racions
Utensilis
Sis escudelletes de terrissa de mida mitjana.
Un cassó gran
Una cassola fonda
Elaboració
En una cassola, fregim la ceba amb : sucre, sal, i un toc de mel, amb oli d'oliva, i quan ja és ben tova la reservem.
A part, en un cassó amb aigua i un bon raig de vinagre, fem els ous escalfats, i quan són quallats, els passem a un bol amb aigua freda, i uns glaçons, i els reservem.
A part, fem unes torradetes de pa tallades ben primes, i seguidament, els hi posem formatge pel damunt, i les posem al forn perquè es gratini el formatge, i les reservem.
En una cassola fonda amb aigua fins a la meitat, posem la meitat de la ceba, i el pa sec.
Quan bull, passem la batedora, i corregim de sal.
En el moment de servir-ho a taula, agafem sis escudelles de terrissa, els hi posem un xic de ceba en el fons, i un ou escalfat. Després afegim la sopa, i en el moment de servir-ho a taula, posem un torrada de pa amb el formatge gratinat al damunt, i ja ho podrem servir.
40min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
730 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.