Espaguetti a l'alfàbrega amb bolets i escamarlans

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 300 gr. espaguetti de verdura
  • 200 gr. rovelló fresc (pinatell)
  • 200 gr. cep fresc
  • Un grapat de fulles d'alfàbrega
  • Gingebre en pols
  • Pebre blanc
  • Pebre negre
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • Oli d'oliva
  • 2 fulles de llorer

4 racions

Elaboració

Vinga, que això és fàcil de fer, titots.
Preparem els ingredients.
Avui he trobat uns bons bolets al mercat.
Van cars, és cert, però es que n'hi ha molt pocs.
Renteu bé els ceps....i peleu-los una mica.
Fan molt bona olor...i es poden menjar cruus.
Talleu-los a làmines no massa fines.
Netejeu bé els rovellons "botó"....
...que no tinguin restes d'herba...ni de "pipi" de vaca....je,je...
Netejeu també les cues d'escamarlà.
I netejeu també les fulles d'alfàbrega.....ummm...quina oloreta que fan !
Avui utilitzarem uns espaguetti de verdura...que per aquest motiu són de colors diferents.
Mentre, tirarem un polsim de gingebre a sobre dels escamarlans.
Posem aigua a bullir amb un raig d'oli, una mica de sal i una parell de fulles de llorer. Quan arrenqui el bull posarem els espaguetti....
...els deixarem coure...entre 10 i 12 minuts aprox....
Aprofitarem per anar picant la ceba...
Si agafeu un espaguetti i al llençar-lo contra la pared....s'enganxa....vol dir que ja està cuit.
Els passem a escòrrer tota l'aigua....
...i el reservem...
Ara piquem una mica d'all i julivert.
Escalfem una mica d'oli en una paella...i tirem l'all i julivert...
Seguidament, incorporem els bolets.
Afegirem un polsim de sal...i anirem remenant de tant en tant.
Fins que agafin un pelet de color daurat. No us passeu amb la cocció. Els reservem.
En la mateixa paella, afegin-t'hi una mica més d'oli, farem els escamarlans, prèviament salats i empebrats.
Si voleu, podeu afegir una mica més de gingebre. Suposo que us agrada llepar les pells de l'escamarlà al pelar-lo. Serà quan notareu l'impacte del gingebre....i els trobareu boníssims, feu-me cas.
Perfecte, ja estàn fets al punt. Torradets per fora i no massa fets per dins.
Els reservem juntament amb els bolets.
En la mateixa paella, sofregirem la ceba....
...seguidament, incorporem l'alfàbrega que hem tallat prèviament, però res, quatre talls, que quedi la fulla gran. Dos minutets donant voltes i....
...incorporem els espaguetti.
Tireu un polsim de pebre blanca i negre...i remeneu bé els espaguetti. S'han de rossejar una miqueta.
Ara incorporem els bolets amb els escamarlans....i el suquet que han deixat anar.
Perfecte.
Remeneu-lo tot plegat....a fi i efecte de barrejar tots els sabors.
Quina pinta eh?
Els serviré en una d'aquests plats fons de la colecció del Ferràn Adrià. Primer una base d'espaguetti.
...i a sobre els bolets amb escamarlans....acompanyat d'un pols de julivert superpicadet.
Fuasss....estava boníssim de collons, nanos !!!....un plat autèntic.
La foto parla per si mateixa.
El cep i el rovelló aporten un sabor total de muntanya....i l'escamarlà de mar.
L'he acompanyat amb un albarinyo "Portomar" que he comprat on-line a "mariskito.com"....i està "tremendo".
És d'aquells albarinyos autèntics. El que esperes d'aquest vi, ni més ni menys. No falla mai.
Ho voleu, provar?...és fàcil de fer....no direu.
Bon Profit !

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1980 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!