Coca de pasta de full, amb cabell d'àngel i grana de capellà

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Pasta de full congelada, ( la podeu trobar a La Sirena )
  • Un pot de cabell d'àngel
  • Un pot de gelatina de poma
  • Cent grams d'ametlla de palet
  • 50 grams de pinyons
  • Cent grams de nous pelades
  • Cent grams de panses de Corint
  • Vint prunes sense pinyol
  • Dos ous batuts
  • Ví de misa
  • Aigua
  • Sucre
  • Farina

4 racions

Utensilis

Un corró per estirar la pasta de full.
Un corró punxador, per punxar la pasta de full.

Elaboració

Primer de tot, en un cassó amb aigua bullint, escaldem : les prunes i les panses, i les reservem. A part, agafem l'ametlla de palet, i la posem a torrar damunt un paper d'alumini espolsada amb sucre. Quan és mig torrada, la traiem, i la reservem.
Agafem la pasta de full, l'espolsem amb farina, i l'estirem amb el corró d'estirar, i la punxem amb el corró de punxar.
Tot seguit, la pintem amb ou, i cobrim tota la base, amb cabell d'àngel, amb l'ajud de un ganivet. Tot seguit, afegim : les panses, les prunes tallades en dues meitats, els pinyons, les nous, i l'ametlla de palet torrada. Amb l'ajud de una espàtula plana, presionem tot el conjunt, perqué quedi tot plegat ben enganxat.
Tot seguit, ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full és cuita.
A continuació, ho pintem amb la gelatina de poma, desfeta amb una mica d'aigua en un cassó.
Tot seguit, ho posem en una safata de cartró amb blonda, i ja ho podrem servir a taula, acompanyada de un porronet de ví de misa, i !! bon profit !!

1h

Notes

La grana de capellà, és el mateix que el postre de mùsic, i els fruits secs.
El maridatge perfecte per aquesta coca, no és altre, que el ví de misa, i si ens el vebem amb un porronet, encara millor.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2333 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: