Moussaka

Ingredients

  • 1 ceba grossa
  • 2 alls
  • 200g de carn picada de vedella
  • 200g de carn picada de porc
  • Orenga
  • Sal
  • Mozzarella
  • Parmesà
  • 1 rajolí de vi blanc
  • 2 albergínies grans
  • 1 ampolla petita de passata di pomodoro

Per la beixamel:

  • 50gr Margarina
  • 50gr de farina
  • 500ml de llet
  • Nou moscada
  • Pebre blanc
  • Sal

4 racions

Elaboració

Tallar les albergínies d'un centímetre més o menys de gruix i ficar-les amb una cassola amb agua freda i força sal para que desprenguin l'amargor. Mentrestant...
Sofregir la ceba i l'all, un cop estigui daurada, afegir la carn picada de vedella i de porc.
Un cop estigui rostideta tirar un bon rajolí de vi blanc, a continuació afegir l'ampolla sencera de passata di pomodoro i un polsim d'orenga.
Per equilibrar l'acidesa afegir una mica de sucre i sal. Deixar que es vagi fent a foc lent
Retirar les albergínies de la cassola, eixugar-les amb paper absorbent i fregir a una paella amb oli.
Un cop fregides es reserven
Seguidament preparar la beixamel

Un cop ja estigui fet el sofregit i la beixamel anem a muntar la moussaka:

Reescalfem el forn a uns 180º
Amb una safata primer fiquem una capa d'albergínies
Una capa del sofregit de la carn
Una capa de beixamel
Així contínuament...
A dalt de tot de la safata, ha de quedar la beixamel. Ficarem pel damunt unes rodanxes de mozzarella i cobrirem amb parmesà.
Introduir al forn uns 30 min més o menys i 10 minuts a gratinar fins que el parmesà es vegi cruixent

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2108 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!