Moussaka
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 ceba grossa
- 2 alls
- 200g de carn picada de vedella
- 200g de carn picada de porc
- Orenga
- Sal
- Mozzarella
- Parmesà
- 1 rajolí de vi blanc
- 2 albergínies grans
- 1 ampolla petita de passata di pomodoro
Per la beixamel:
- 50gr Margarina
- 50gr de farina
- 500ml de llet
- Nou moscada
- Pebre blanc
- Sal
4 racions
Elaboració
Tallar les albergínies d'un centímetre més o menys de gruix i ficar-les amb una cassola amb agua freda i força sal para que desprenguin l'amargor. Mentrestant...
Sofregir la ceba i l'all, un cop estigui daurada, afegir la carn picada de vedella i de porc.
Un cop estigui rostideta tirar un bon rajolí de vi blanc, a continuació afegir l'ampolla sencera de passata di pomodoro i un polsim d'orenga.
Per equilibrar l'acidesa afegir una mica de sucre i sal. Deixar que es vagi fent a foc lent
Retirar les albergínies de la cassola, eixugar-les amb paper absorbent i fregir a una paella amb oli.
Un cop fregides es reserven
Seguidament preparar la beixamel
Un cop ja estigui fet el sofregit i la beixamel anem a muntar la moussaka:
Reescalfem el forn a uns 180º
Amb una safata primer fiquem una capa d'albergínies
Una capa del sofregit de la carn
Una capa de beixamel
Així contínuament...
A dalt de tot de la safata, ha de quedar la beixamel. Ficarem pel damunt unes rodanxes de mozzarella i cobrirem amb parmesà.
Introduir al forn uns 30 min més o menys i 10 minuts a gratinar fins que el parmesà es vegi cruixent
2h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2108 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.