Ceba confitada a l'aroma de ceps

Ingredients

  • 500 g de cebes de Figueres
  • 60 cc d'oli
  • 15 g de ceps secs
  • 35 g de sucre
  • 30 cc de vinagre
  • 50 cc de vi negre
  • Sal

Elaboració

Posem els ceps a hidratar amb aigua tèbia durant mitja hora.
Pelem les cebes i les tallem en juliana.
Posem l'oli a la paella i quan està calent, hi tirem la ceba.
Posem sal i la deixem fer durant 5 minuts, remenant sovint perquè no es dauri.
Afegim els ceps escorreguts i tallats a tiretes primes.
Baixem el foc i deixem fer la ceba durant 30 minuts, remenant de tant en tant..
Afegim el sucre i donem unes voltes.
A continuació tirem el vi, el vinagre i 50 cc de l'aigua de remullar els ceps.
Pugem el foc i quan bulli el tornem a baixar i ho deixem fer tot durant 30 minuts més a foc molt baix, remenant de tant en tant.

1h 10min

Notes

Aquesta ceba confitada és molt adequada per acompanyar plats de carn a la planxa, per ejemple el magret d'ànec.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2132 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Àngels, a Reus, tenim uns pots de pols de Cep, que a part d'eastalviar-te comprar els ceps, és molt més economic, i queda molt bé. Una braçada. Quim.
Àngels Fernández Guillén diu:
Gràcies Quim. Ja ho provaré. Segur que que la ceba queda igual de bona.
Àngels Fernández Guillén diu:
Aquesta ceba es pot tenir a la nevera durant bastants dies, perquè com que està confitada, no es fa malbé. No cal escalfar-la. Queda com una confitura.
Àngels Fernández Guillén diu:
He augmentat una mica les quantitats de sucre i vinagre, per fer-la més agredolça.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!