Älplermagrone - Macarrons a l'estil dels pastors (Especialitat del cantó de Uri)

Ingredients

  • 1 litre i ½ de llet o brou de pastilla,
  • Sal
  • 500 grams de macarrons,
  • 150 grams de formatge dur (ratllat),
  • Pebre,
  • 2 cebes (tallades en anells),
  • 3 grans d'all (picats)
  • I 100 g mantega.

4 racions

Elaboració

Bullir la llet amb la sal.
Introduir els macarrons i cuinar a foc lent, remenar de tant en tant.
Els macarrons no han d'absorbir tota la llet, el menjar ha de quedar una mica líquid. (Afegir una mica de llet en cas necessari.)
Posar els macarrons cuits en una font preescalfada i mezclar amb el formatge i el pebre.
Ofegar els anells de ceba i l'all picat en la mantega i quan estiguin daurats i cruixents adjuntar-los als macarrons.
Servir amb una bona amanida.

Notes

A Suïssa, abans els älplermagrone es menjaven els dies de festa.
Actualment són una apreciat menjar econòmic quotidia.
Al cantó de Nidwalden, els älplermagrone es preparen igual que la recepta però afegint patates tallades a quadrets i es serveixen amb compota de poma.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1091 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!