Niu d'escalivada amb anxoves, i coulis de tomĂ quet

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya → Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Quatre anxoves salades
  • Dos pebrots vermells
  • Dues albergĂ­nies
  • Quatre tomĂ quets madurs( mĂŠs aviat grans)
  • Oli d'oliva
  • Un tomĂ quet verd per amanir( de mida gran)
  • Sal

2 racions

Utensilis

Dos motlles d'acer inoxidable, d'uns 10 centimetres de diametre, i uns cinc d'alt.
Dos plats grans de porcellana blanca
Una safata pel forn
Una ma de morter

ElaboraciĂł

Primer de tot, posem: els pebrots, les albergínies i els tomâquets madurs, en una safata per anar al forn, amb sal, oli d'oliva, i un dit d'aigua, a 180º, fins que tot plegat Ês escalivat. Seguidament, ho traiem, i ho deixem refredar.
Agafem els pebrots i les albergĂ­nies, ho pelem, i seguidament, ho tallem a trocets menuts.
Agafem els tomàquets, els passem per un ratllador, i tot seguit, els passem per la batedora elèctrica, aconseguint el que s'en diu, un " coulis de tomàquet ".
A part, dessalem,i netegem ben bĂŠ les anxoves, aconseguint, vuit filets.
En el moment de muntar el plat, posem en el fons del motlle, una rodanxa de tomĂ quet verd, una mica gruixuda. Seguidament, anem omplint, el motlle, amb el pebrot i l'albergĂ­nia escalivats. En arribar a la meitat del motlle, posem dos filets d'anxova, i seguim omplint amb l'escalivada, fins arribar a dalt de tot.
Tot seguit, retirem el motlle, i posem dos filets d'anxova al damunt, en forma de creu.
En el fons del plat, envoltant el niu d'escalivada, posem el coulis de tomĂ quet, i amb l'ajud d'un setrill, anem fent cercles d'oli d'oliva, com a decoraciĂł, i ja tindrem llestos els nius d'escalivada, per servir a taula.

40min

Notes

Per ficar l'escalivada en el motlle, el que va millor ĂŠs fer-ho amb una ma de morter al revĂŠs.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Niu d'escalivada amb anxoves, i coulis de tomĂ quet

Enllaça aquesta recepta:

1128 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Amic Quim:
Et desitjo per a tu i la teva famĂ­lia tot el millor en aquests dies nadalencs. I que el proper any sigui millor al que estem acabant.
Rep una forta abraçada
Joan


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!