PastĂ­s de formatge amb nata, amb fons de galeta i fruits del bosc

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya > Illes balears
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: **** 4/5 (3 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 4 Tarrines de formatge Filadelfia (o similar)de 200 g
  • 3 Tetabricks de nata lĂ­quida per muntar de 250 cc.
  • 6 Ous.
  • 250 gr de sucre.
  • 5 cullarades de Maizena.
  • 1 Paquet de galetes maria.
  • 250 gr de mantega.
  • Melmelada de gerd
  • Fruits del bosc variats (dos sobres de 300 gr)

12 racions

Utensilis

Motllo de metall desmotllable de 28 centĂ­metres de diĂ metre.
Turmix o aparell d'amassar de varilles.

ElaboraciĂł

Aixafem amb una forquilla o amb un triturador o minipimer, un mica menys d'un paquet de galetes maria, procurant que quedi ben esmicolat, i no quedin trossos grossos.
Fonem la mantega en un pot o al microones, i barregem bÊ la mantega fosa, amb la galeta picada, procurant que quedi una massa homogènia.
Untem bÊ el motllo de mantega perquè el pastís no s'enganxi.
Al fons del motllo, escampem la galeta amb mantega, procurant que quedi ben repartida i per tots costats amb la mateixa proporciĂł.
En un bol gros, hi posem el formatge Filadelfia, 750 cc de nata lĂ­quida (sense muntar, tal com surt del tetrabrick), el sucre, els ous sencers i 5 cullerades de Maizena. Amb el turmix o un aparell amb varilles d'amassar, ho barregem bĂŠ, procurant que quedi una massa fina i sense grumolls.
Abans d'omplir el motllo comprovem que la galeta que hem posat al fons del motllo ja estĂ  freda i solidificada.
Omplim el motllo.
Prèviament haurem pre-calentat el forn a 180-200 graus.
Posem el motllo al forn a posiciĂł = durant mĂŠs o menys 60 minuts, i amb un escuradents punxem per veure si ja estĂ  al seu punt.
Deixem refredar, i un cop fred, desmotllem el pastĂ­s, i posem una capa de melmelada de gerds per sobre, i a sobre, ho recobrim de fruits del bosc barrejats.
I a llepar-se el dits! Us asseguro que ĂŠs bonĂ­ssim, no ĂŠs comparable amb qualsevol pastĂ­s de formatge que hagi menjat.

1h 30min



Marcada com a favorita per:


3 comentaris:

Mercè Pairot Rovira diu:
Te molt bona pinta, aquest cap d´any ho farÊ.
Joan Cirera diu:
És molt bo. Tingueu em compte que m'havia equivocat en el temps al forn. Son aproximadament 60 minuts. El motllo en el que em queda perfecte per les proporcions, fa 28 cm de diametre.
Mercè Pairot Rovira diu:
El vaig fer per els reis, hi va tindre molt d´exit. La meva neta mel torna a demanar.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!