Rellomillo amb salsa d´ametlles
Ingredients
- 1 llaminera de porc
- 100 grs. d'ametlla torrada
- 200 c.c. de nata líquida 18% m.g.
- 400 c.c. de llet sencera
- 1 copeta de vi ranci
- 1 ceba de Figueres
- farina blanca (per enfarinar la carn)
- pebre negre
- opcional: nou moscada
Utensilis
Ens anirà bé disposar d'una picadora elèctrica per triturar les ametlles però, si no en tenim, amb un morter podem passar.
Elaboració
Filetejar la llaminera a rodanxetes fines, salpebrar i enfarinar.
Pelar i triturar l'ametlla torrada. Jo ho faig amb la picadora elèctrica; que quedi com una farina una mica granelluda.
Picar la ceba ben fina.
Posar oli en una paella i fregir lleugerament la carn. Hem de tindre en compte no fregir-la massa perquè no s'endureixi, només tomba i tomba, i l'anem col.locant dins d'una cassola. En aquell oli de la paella hi confitarem la ceba picada. La deixarem que es vagi fent lentament; remenant de tant en tant. Quan estigui ben reduida li tirarem el vi ranci i esperarem uns instants a que s'evapori l'alcohol; aleshores afegirem la nata i la llet calentes. Quan arrenqui el bull és el moment de posar-hi l'ametlla picada, afinar de sal, de pebre i, si és que n'hi volem, un xic de nou moscada. Proveu-la; la llet és molt dolça i sovint cal afegir una mica més de sal. Abocar aquesta salsa ben calenta damunt del rellomillo que tenim reservat dins la cassola i que faci xup xup un parell de minuts amb el foc al mínim; sobretot, al MÍNIM!. Hem de recordar que si li donem més cocció del compte, la carn s'endurirà.
Deixem-la reposar tapada una estona.
Es pot fer sense ceba, i també queda molt bé.
Notes
Al primer moment ens pot semblar que hi ha massa salsa però durant el repòs reduirà i espessirà molt.
Com acompanyament d'aquest plat a casa ens agrada una mica d'arròs basmati o puré de patates.
És molt fàcil de fer i agrada a petits i grans!
Etiquetes:
Carn amb salsa Salsa d'ametlles
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
10278 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...