Mongetes blanques del ganxet estofades, amb xixorrites, i xoriç ( xistorra)

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:      
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 600 grams de mongetes del ganxet
  • 300 grams de xixorrites
  • Dues tires de xoriç,( xistorra), tallades a rodelles gruixudes.
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Sis alls laminats
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Dues cullerades soperes, de pebre vermell dolç
  • Una culleradeta de bicarbonat

4 racions

ElaboraciĂł

La nit abans de coure les mongetes, les posem en remull, amb una mica de bicarbonat.
El dia segĂŒent, les rentem ben rentades, i les reservem.
A part, en una cassola fonda, posem oli d'oliva, i tot seguit posem a fregir: la ceba picolada, el llorer, les xixorrites, i el xoriç, tallat a rodelles.
Quan tot plegat Ă©s mig fregit, afegim les mongetes, i l'aigua necessaria per coure-les, tapem la cassola, i posem el foc a mitja potencia.
De tant en tant, anem miran les mongetes, que no es desfacin, i corregim de sal.
Quan ja són gairebé cuites, en una paella amb oli d'oliva, fregim els alls laminats, afegim les dues cullerades de pebre vermell, tot remenant, perqué no es cremi, sense deixar de remenar, ho afegim a la cassola de les mongetes, , i ho deixem coure tot plegat, cinc minuts més, abans de servir-ho.

1h

Notes

Per fer aquest plat, podem emprar qualsevol mongeta blanca, que es conrrea a Catalunya, doncs totes són excel·lents. Del ganxet, del Barco, de Balaguer, de La Febro, de Santa Pau, etc.etc.etc.
Tots els pobles del nostre paĂŻs, conrreen mongetes molt bones.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Mongetes blanques del ganxet estofades, amb xixorrites, i xoriç ( xistorra)

Enllaça aquesta recepta:

6202 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!