Rosbif calent amb dues compotes

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 filet de vedella sencer que pesi, com a mínim, 2Kg. i 1/2, 6 cebes, 1 llimona, 4 fulles de llorer, 1 culleradeta de canyella en pols, julivert, 1 l. i 1/2 de vi ranci, pebre, sal, mantega, oli.

Compota de poma:

  • 1 Kg. de pomes Golden, 50 g. de mantega, sal, pebre, 100 g. de sucre.

Compota d'albercoc:

  • 1 kg. d'albercocs, 50 g. de mantega, sal, pebre, 100 g. de sucre.

12 racions

Utensilis

Plàtera de forn per a la cocció del filet.
Recipient de plàstic per ala maceració.
Cassons per a les compotes
Braç elèctric.

Elaboració

Rosbif:

La vigília de cuinar-lo, o 6 o 7 hores abans, es deixa el tall en maceració amb tots els ingredients excepte la sal.
La ceba s'ha de tallar en juliana ben fina i la llimona a rodanxes.
A la meitat del temps, se li dona el tomb perquè la carn es xopi totalment del vi ranci.
Cal no sobrepassar el temps de maceració ja que es notaria excessivament el gust de vi.
Una hora abans de l'àpat, s'engega el forn a 250º, es treu el tall de la maceració i s'escorre bé. El suc, amb tots els vegetals, es posa al foc en un cassó, i es cou a foc lent fins que la ceba és ben tova. De la llimona, és millor deixar-n'hi només la meitat per evitar l'excés d'àcid, que també es pot combatre amb una mica de sucre.
Quan el forn ha arribat a 250º se sala el tall, s'unta una mica de mantega i oli i s'hi introdueix.
Es cou entre 20 i 30 minuts, segons el gust de cadascú, sempre tenint en compte, però que és un plat de carn més aviat crua.

Compotes:

El sistema és el mateix per a totes dues compotes. En el cas dels albercocs, no cal pelar-los.
Es posa la fruita en un cassó amb tots els ingredients i es cou fins que és ben tova.
Com més madura sigui, més gustosa serà la compota i no caldrà afegir aigua a la cocció. Un cop feta s'hi passa el braç elèctric perquè quedi ben fina.

Notes

El filet es el múscul més tendre de la vedella que, amés, no té greix ni nervis. És un producte car que s'ha de saber tractar quant a la cocció. Si es cou en excés i, per tant, s'asseca, perd qualitats com la tendresa i el gust.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4445 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Rosa ZaRu diu:
Té molt bona pinta, però per fer tot això s'ha de ser molt bona cuinera i tindra molta paciència.
Tere Solà diu:
Hem provat la recepta amb un filet de 3,9 Kg de vedella i ens ha sortit estupendo. Nosaltres no som uns grans experts de cuina però ens agrada provar de fer cosetes i aquesta recepta (sense les compotes, hem fet altres salses) ens ha sortit genial. Moltes gràcies per explicar com es macera la carn i el temps de la cocció, sempre el fèiem massa llarg!

Afegir comentari
 

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: