Salsa de formatge suís amb kirsch i mandonguilles de pa farcides d'espinacs

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: *** 3/5 (2 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 150 ml de llet,
  • 300 g de pa a cuadrets
  • 4 ous (talla M)
  • 1 ceba gran (aproximadament 150 g)
  • 200 g de fulles d'espinacs frescos o congelats
  • 2 cullerades de mantega,
  • 1-2 cullerades de pa ratllat,
  • Sal
  • Pebre negre, acabat de moldre,
  • Nou moscada, acabada de ratllada
  • 200 ml de vi blanc sec.
  • 100 g de Gruyère,
  • 100 g de Emmental,
  • 1 cullereta de fècula de blat de moro (maizena)
  • 200 g de crema,
  • 1 cullerada de kirsch,
  • Comí mòlt
  • 4 racions

4 racions

Elaboració

Escalfa la llet tèbia. Aboca la llet sobre el pa en un recipient i deixa inflar durant 5 minuts, afegeix el ous sobre el pa, però sense batre, reserva.
Pela la ceba i pica-la finament, treu les tiges dels espinacs, rent-als i escorre bé en un colador. Encara millor si s'asseca amb una centrifugadora d'amanida
Deixa fondre la mantega en una cassola (24 cm de diàmetre), fregeix la ceba a foc mitjà uns 3 minuts fins que estigui tova, afegeix els espinacs i cuina per 2 minuts, remenant constantment. Treu els espinacs, deixa refredar i pica a trossos petits -- mitjans
Ara, barreja la massa de mandonguilles amb les mans, afegeix els espinacs picats i 1 cullerada de pa ratllat, assaonar amb sal, pebre i nou moscada. Barreja bé la massa i deixa inflar durant 10 min. Forma amb les mans humitejades 8 mandonguilles.
En una olla gran i ample bull molta aigua amb sal. Quan bulli afegeix les mandonguilles i deixa cuinar durant 5 minuts bullint. Després es deixa reposar durant uns 20 minuts tapat i a foc molt lent.
Mentrestant, per a la salsa, posa el vi blanc en una cassola (24 cm de diàmetre) i es deixa bullir. Talla els dos formatges a tires fines. Desfés el mido amb un rajolí d'aigua freda fins que quedi suau. Agrega el formatge al vi, afegeix el midó i cou la salsa a foc lent durant 12 minuts, sense deixar de remenar constantment amb una cullera de fusta. El formatge ha de emulsionar amb el líquid.
Aboca gradualment la crema. Deixa bullir de nou, afegeix el kirsch i condimenta la salsa amb el pebre i el comí. Salpebre al gust, però ves amb cura, perquè el formatge ja porta sal. Treu les mandonguilles d'espinacs de l'aigua i serveix amb la salsa cremosa.

Notes

Mandonguilles de pa, també Semmelbröckerl o Semmelwürfel, són petits cuadrets de pa blanc sec .
Produït comercialment, es fa amb panets frescos i després assecats.
A casa, pots també utilitzar panets secs per a la producció de cuadrets de pa.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

527 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!