Patates Bretxa d'Olot

Ingredients

  • 2 k de patates mitjanes totes iguals
  • Oli d’oliva i una mica de llard
  • Sal i pebre
  • ½ k de vedella a daus
  • ½ k de porc a daus
  • Un pit se pollastre
  • Un fetge de pollastre
  • Un cervell de porc
  • Llord
  • Una ceba
  • Un tomàquet
  • Un cap d’alls
  • Herbes aromàtiques
  • Un ou
  • Clares d’ou batudes
  • Paper de cuina blanc

8 racions

Elaboració

En una cassola es posa l’oli i el llard, la ceba, el cap d’alls, el tomàquet, el llord i les herbes aromàtiques jut amb les carns (el cervell es bull a part) i es rosteixen com per canalons. Un cop ja es cuit es tritura i es reserva. Amb el suc del rostit s’hi fa un sofregit i quan ja es fet s’hi tira la carn i es remena bé, quan tanquem el foc i tirem un ou sencer ,perquè quedi més amorosit, ben remenat fins que no es vegi l’ou. Ho reservem.
Pelarem les patates i les tallarem amb una mandolina a un gruix de mig centímetre, es fregeixen amb força oli a poc foc. Es van traient i es posen damunt de paper de cuina perquè empapi l’oli i no quedin olioses. Anem pel farciment, agafarem un tall de patata, que no cremi però que sigui calenta , amb el palmell de la ma hi posarem una cullerada del farciment i al damunt un altre tall de patata i amb l’altre ma es pressiona perquè quedi compacta i així successivament .
En una paella amb oli calent i fregireu les patates però abans les passareu per clares d’ou ben batudes (no a punt de neu) i ja les podeu posar en una plàtera amb força paper absorbent.
Se serveixen calentes acompanyades d’amanida d’enciam.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1627 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: