Cuixes de gall dindi estofades a la taronja amb boletes de patata i bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis cuixes de gall dindi ( una per persona)
- Oli d'oliva
- Salsa de taronja,( està a les meves receptes), la quantitat de salsa, ha de cobrir les cuixes.
- Sis patates grosses
- Un pot de barreja de bolets, de mig quilo
- Sis alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Picada d'alls, julivert, i oli d'oliva, (feta amb la batedora).
- Mig got de conyac
- Mig got de vi ranci
6 racions
Utensilis
Un estri per fer boletes de patata.
Una safata fonda, pel forn
Una cassola de terrissa
Elaboració
Agafem les cuixes, les salpebrem, i les posem a la safata del forn amb: els alls pelats, el llorer, el conyac, i un bon raig d'oli d'oliva.
Ho enfornem a 180º, tot remenant-les de tant en tant, fins que són rosses, i les reservem.
Seguidament, posem la safata al foc, i a foc ben baix, deixem que arrenqui a bullir.
Tot seguit, afegim el vi ranci per desgrassar,afegim la salsa de taronja, i la passem a la cassola on acabarem de coure-les.
Mentre les cuixes es van coent, agafem una paella amb oli d'oliva, i fregim les boletes de patata, que haurem fet, amb l'ajud de l'estri de fer boletes.
Quan són mig fregides, les corregim de sal, hi afegim unes cullerades de picada, i quan són rosses, les reservem.
Quan les cuixes ja són gairebé cuites, afegim les boletes de patata, i els bolets, i deixem que s'acabi de coure, fins que tot plegat és cuit, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2393 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.