Bunyols d'albergínia i bacó
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Dues albergínies mitjanes
- La part banca de quatre porros
- Deu tirres de bacó,( sense cotna), tallades ben fines
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- Un sobre de llevat en pols
- Llet sencera
- Un rovell d'ou
6 racions
Utensilis
Una paella fonda de ferro,( sotén)
Una aranya de filferro
Una safata de porcellana ben bonica
Paper de cuina
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en un bol gran, berregem: la farina, el llevat, el rovell d'ou, un polsim de sal, i la llet. Anem remenant amb el batedor de varetes, fins conseguir una pasta ni massa clara, ni massa espessa, i la deixem reposar mitja hora.
A part, pelem les albergínies, i les tallem en brunoise ben menuda, juntament amb els porros i els fregim amb un raig d'oli en una paella. Quan tot plegat és mig fregit, afegim les tires de bacó, picolades ben menudes, donem unes voltes, i ho reservem. Quan aquesta barreja és freda, la barrejem amb la massa restant de farina, l'i donem unes voltes amb una espàtula, i ja podrem fer els bunyols.
En una paella fonda de ferro,( sotén), posem força oli d'oliva, i quan és calent, anem posant pasta de bunyols, amb l'ajuda de dues culleres grans, tot remenant amb l'aranya, per tal que ne es cremin. Quan són rossets, els traiem i els posem damunt una safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli. Seguidament, els posem en una safata de porcellana ben bonica, i ja els podrem servir a taula.
1h
Etiquetes:
La cuina dels bunyols
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1521 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.