Cassoleta de peix i marisc

Categoria:
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues cebes mitjanetes blanques o de Figueres
  • Dos grans d'all
  • 300 gr. de musclos
  • 200 gr. de xipirons
  • Un rap d'un quilo aprox.
  • 200 gr. de cloïsses
  • Fumet de peix (el que prengui)
  • Un grapadet d'avellanes
  • Farina per fregir el rap
  • 100 gr. de pèsols
  • Una copa de vi blanc sec
  • Uns brins de safrà.
  • Dues tomaques.

4 racions

Elaboració

Farem un fumet lleuger de peix. Podem posar-hi el cap del rap, una tomaca i una ceba,i que bulli a foc lent bastanta estona 20/25 minuts.
Sofregirem lentament una ceba, fins que quedi tova. Hi sofregirem al mateix lloc també, els calamarsets.
Fregirem (poc) i degudament enfarinat el rap a part i el reservarem.
Obrirem els musclos i cloïses al vapor i també ho reservarem.
Farem una picada amb les ametlles i els dos alls.
Farem bullir també els pèsols.
Afegirem el vi blanc deixant que bulli lent dos minuts i seguidament el fumet a la cassola, i hi posarem el marisc i els pèsols, i finalment el rap, els brins de safrà, i la picada. Ho deixarem que faci xup-xup uns cinc minuts, ho taparem i reservarem fins el moment de servir-ho.

1h

Notes

És un plat que no necessita acompanyament. Simplement, un vi blanc Pescador o per l'estil. També un cava brut hi va bé. A gust...També hi podeu afegir el marisc i/o peix que us vingu de gust. Llagostins, gambes, escamerlancs, etc...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1170 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!