Cassoleta de peix i marisc
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern

Ingredients
- Dues cebes mitjanetes blanques o de Figueres
- Dos grans d'all
- 300 gr. de musclos
- 200 gr. de xipirons
- Un rap d'un quilo aprox.
- 200 gr. de cloïsses
- Fumet de peix (el que prengui)
- Un grapadet d'avellanes
- Farina per fregir el rap
- 100 gr. de pèsols
- Una copa de vi blanc sec
- Uns brins de safrà.
- Dues tomaques.
4 racions
Elaboració
Farem un fumet lleuger de peix. Podem posar-hi el cap del rap, una tomaca i una ceba,i que bulli a foc lent bastanta estona 20/25 minuts.
Sofregirem lentament una ceba, fins que quedi tova. Hi sofregirem al mateix lloc també, els calamarsets.
Fregirem (poc) i degudament enfarinat el rap a part i el reservarem.
Obrirem els musclos i cloïses al vapor i també ho reservarem.
Farem una picada amb les ametlles i els dos alls.
Farem bullir també els pèsols.
Afegirem el vi blanc deixant que bulli lent dos minuts i seguidament el fumet a la cassola, i hi posarem el marisc i els pèsols, i finalment el rap, els brins de safrà, i la picada. Ho deixarem que faci xup-xup uns cinc minuts, ho taparem i reservarem fins el moment de servir-ho.
1h
Notes
És un plat que no necessita acompanyament. Simplement, un vi blanc Pescador o per l'estil. També un cava brut hi va bé. A gust...També hi podeu afegir el marisc i/o peix que us vingu de gust. Llagostins, gambes, escamerlancs, etc...
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1526 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.