Filet de vedella o de bou amb salsa de calçots i patata a la papillot
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Papillota
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre filets de vedella o de bou, de 250 grams cadascun
- Salsa de calçots,( la podeu trobar a les meves receptes)
- Dues patates grosses a la papillot,( les podeu trobar a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Una planxa per coure els filets.
Elaboració
Primerament, fem la salsa de calçots tal com indico a la meva recepta, i un cop feta, la mantenim calenta damunt la planxa.
Tot seguit, fem les patates a la papillot tal com explico a la meva recepta, i les reservem.
Seguidament, salpebrem els filets, i amb un raig d'oli d'oliva, els coem a la planxa, deixant-los al punt de cuit que ens agradi.
Quant les patates són fredes, les tallem a lo llarg en dues meitats, les cobrim amb una mica de salsa de calçots, les espolsem amb formatge ratllat, i les gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que el formatge és rosset.
En el moment de muntar el plat, posem un filet al capdemunt del plat, el cobrim amb una mica de salsa, i a la part de baix del plat, posem mitja patata a la papillot, gratinada, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Etiquetes:
La cuina del calçot
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1982 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.