Rèmol amb patates i romesco de la tieta Mercè

Ingredients

  • Un rèmol mitjà
  • Vuit galeres
  • Quatre patates mitjanes
  • Una tomaca madura i dolça
  • Una ceba
  • Deu alls
  • Un pebrot de romesco
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Sal
  • Oli d'oliva verge
  • Unes fulles de julivert
  • Peix per a fer un fumet potent

4 racions

Utensilis

Una cassola gran

Elaboració

Posarem el rèmol net i a talls en una escorredora degudament salat.
Posarem a escalivar la tomaca, la ceba i els alls.
Tallarem les patates de forma "esberlada"
En un morter, posdarem la tomaca, la ceba, els alls escalivats, les ametlles, la polpa del pebrot de romesco i ho picarem fins que quedi una massa espesseta.
Posarem la cassola al foc amb una mica d'0li i hi sogrefirem les galeres, i les reservarem. Al mateix oli, hi tirarem les patates, anant-les girant de forma que no es coguin massa.
Hi tirarem seguidament la salseta romesco que hem fet al morter, i ho anirem barrejant tot amb les patates.
Seguidament, posarem a la cassola el fumet degudament colat, i esperarem uns deu minuts esperant que les patates siguin una mica cuites.
Aleshores, és el moment de posar-hi el rèmol a talls i les galeres, i esperar uns minuts més, afegint-hi a última hora, unes rametes de julivert picat ben fi.
I ja ho podem portar a taula.

Notes

Aquest plat, és ideal per qualsevol compromís que tinguem a taula, ja que sempre queda bé i no costa massa de fer.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1678 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!