Niu de patates, coliflor i mongetes de Santa Pau, amb rostillons de cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Picada d'all, oli i julivert
  • Dues tires de cansalada de panxeta, tallades a trocets
  • Dues patates mitjanes
  • 50 grams de mongetes de Santa Pau, cuites
  • Mantega
  • Sal
  • Nou moscada en pols
  • Pebre negre en pols
  • Vuit botonets de coliflor
  • Nata líquida per muntar

1 racions

Utensilis

Un cassó mitjà
Un cassó gran
Dues paelles mitjanes
Un passapurés
Una batedora elèctrica
Una espàtula de fusta
Una mà de morter
Un motlle rodó metàlic

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim les patates amb pell, i quan són cuites les deixem refredar. En un altre cassó amb aigua i sal, bullim la coliflor i quan és cuita, l'escorrem i la saltem en una paella amb un raig de picada d'all i julivert, i la reservem.
Seguidament, en la mateixa paella saltem les mongetes de Santa Pau amb un rajoli de picada d'all i julivert, i les reservem.
Seguidament, pelem les patates i les passem pel passapurés tot posant-les en el cassó hon farem el puré de patates. A foc ben baix, anem remenant el puré amb l'espàtula de fusta, afegim una cullerada de mantega, un rajolí de nata líquida, corregim de sal i nou moscada, i ja tindrem el puré a punt per muntar el plat.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim els trocets de cansalada salpebrats, fins que siguin " rostillons ", i els reservem.
En el centre del plat posem el motlle i l'omplim amb un dit aproximadament de puré de patata tot presionant amb l'ajud de la mà de morter.
Seguidament, afegim la coliflor i també la presionem amb l'ajud de la mà de morter, tot seguit afegim una capa de mongetes de Santa Pau, i ja per acabar el niu, al capdemunt fem una capa amb els rostillons de cansalada, afegim un rajolí d'oli d'oliva, i ja podrem servir tans nius com comensals seguin a taula.

1h

Notes

Les quantitats d'aquesta recepta, són només per una ració, per tant farem tants nius com comensals siguem a taula.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1047 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: