Amanida d'estiu amb cigrons i sardines de llauna

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 150 g de cigrons secs
  • 1 pebrot vermell
  • 1 tomàquet (2 tomàquets de mida normal també serveixen)
  • 1 manat petit de julivert
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades d'olives negres
  • 2 llaunes de sardines en oli (75 g pes escorregut)
  • 4-5 cullerades de suc de llimona
  • 5 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal i pebre mòlt fresc

4 racions

Elaboració

Aboca els cigrons en un recipient i afegeix aigua fins que estiguin coberts.
Deixa'ls en remull durant tota la nit.
L'endemà, deixa'ls escórrer, omple aigua en una cassola i posa-ho a escalfar.
Afegeix els cigrons, tapa'ls i cuina'ls a foc lent, fins que estiguin tendres, al voltant d'una hora i mitja.
Escorre-ho i deixa-ho refredar.
Renta els pebrots i talla'ls per la meitat longitudinalment. Arrenca la tija i les cutícules amb les llavors.
Renta els tomàquets i talla la tija. Talla el pebrot i el tomàquet a daus petits.
Esbandeix el julivert, asseca'l i talla'l a trossos grans.
Pela l'all, separa la carn dels pinyols de les olives i pica-ho junt amb l’all tot ben fi.
Escorre les sardines, talla la meitat en trossos petits i deixa l’altra meitat senceres.
Per a la salsa:
Bat el suc de llimona amb oli d'oliva, sal i pebre fins a obtenir una salsa cremosa.
Barreja els cigrons amb la salsa.
Barreja els pebrots, els tomàquets, la barreja d'all, el julivert i les sardines picades i assaona al gust.
Omple l'amanida en una plata allargada i que sigui poc profunda o en llaunes de sardines buides, cobreix-ho tot amb les sardines senceres reservades i serveix.

Notes

Els cigrons amb els tomàquets són una combinació interessant, ja siguin calents o freds. L'amanida mediterrània amb oli d'oliva i sardines és molt bona.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3206 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Em vaig a donar una volta per Cantàbria, fins al dia 28 d'aquest mes, procurés robar alguna recepta, per passar-la al Fòrum.
Una forta abraçada per a tots i fins a la tornada
Bones vacances
joan.c

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: