Cassoletes de gambes amb gelatina

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Deu cassoletes mitjanes, de pasta " brisa "
  • Catorze gambes amb pell, de mida mitjana
  • Oli d'oliva
  • Un porro
  • Conyac
  • Sal
  • Aigua
  • Tres fulles de gelatina
  • Porradell picolat

10 racions

Utensilis

Dos cassons mitjans
Una paella mitjana
Un colador fí
Una safata de cartró amb blonda

Elaboració

Primerament, pelem les gambes i amb els caps, les pells,la part verda del porro i una mica d'aigua, fem un fumet en un cassó. Quan ja és fet, el colem i el reservem.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim la part blanca del porro ben picolada i les gambes pelades. Tot seguit, corregim de sal i ho flamegem amb un raig de conyac.
Seguidament, separem deu gambes que les tallarem en dues meitats a lo llarg, i la resta les picolarem juntament amb el porro fregit. A part, en un cassó posarem les fulles de gelatina a remullar en aigua freda, i quan siguin toves les escorrem, hi afegim una mica de fumet, ho escalfem en el foc ben baix tot remenant-ho fins que s'han dissolt.
A continuació, omplirem les cassoletes amb la barreja de porro i gambes, al cap damunt posarem una gamba plana tallada en dues meitats, ho espolsarem amb una mica de porradell, i amb molta cura, amb l'ajud d'una cullera grossa, omplirem la cassoleta amb la gelatina i tot seguit les posem a la nevera fins que estiguin gelatinitzades, i ja les podrem servir amb una safata de cartró amb blonda, per fer l'aperitiu.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1000 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: