All i Oli sense rovell d'ou
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa

Ingredients
- 3 o 4 grans d'all
- Oli d'oliva de gust suau
- Sal
3 racions
Utensilis
Morter
Elaboració
-Posem els alls en el morter amb un polsim de sal.
-Piquem bé els grans d’all, fins que feu una pasta. Per evitar que us saltin, i abans de picar, podeu pressionar cada gra per separat. També podeu aixafar els grans d'all amb un ganivet prèviament.
-Aneu picant amb paciencia, Al final quedarà una pasta cremosa i pastosa.
- Incorporem l'oli molt lentament mentre es fa girar la mà de morter tota l'estona i cap al mateix sentit. És important que quan incorporem l'oli aquest no caigui directament al fons del morter.
-Heu de tirar l'oli en el canaló que té el morter (que per això hi és) mentre fem girar la mà de morter a un ritme suficient com perquè l'oli no caigui mai directament al fons del recipient i, per tant, l'oli sempre passi abans per la mà de morter.
-Si us passeu amb la quantitat l'oli se us pot tallar. Si feu moviments estranys amb la mà de morter....se us tallarà. Si deixeu de remenar durant molta estona...se us tallarà.
-Si no teniu massa pràctica, us recomano fer servir un setrill de raig prim.
-Heu d'anar vigilant sempre la textura de l'allioli....i preveure quina quantitat d'oli admet en cada moment.
-No pareu mai de remenar. Si garantiu la textura que s'enganxa a les parets...és que aneu bé.
-Poc a poc s'anirà fent una pasta més densa....que admetrà més oli...però és molt fàcil que es talli.
-I així...anar fent fins aconseguir la quantitat d'allioli desitjada.
10min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1735 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies