Llom de Porc embolicat en Pernil i amb un farcit d’espinacs, Fongs i Mozzarella i embolicat amb Pasta de Full
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 g de llom de porc en una peça
- 200 g de xampinyons o bolets frescos
- 100 g mozzarella
- 4 llesques de pernil serra
- 150 g d'espinacs, frescos o congelats
- 2 brancas de romaní
- 1 branca de farigola
- Una mica de nou moscada
- 5 escalunyes, o una ceba mitjana
- 2 dents d’all, depenent del gust
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- 1/2 manat de julivert
- 1 cullerada de mantega
- 1 ou
- 1 paquet de pasta fullada refrigerada
- 1 enciam (endívia)
- Vinagre i oli de llavor de carabassa
- Patates
4 racions
Elaboració
Al començament, desenrotllar la pasta de full i reservar-la en el congelador, perquè la massa durant el posterior enrotllament amb el farciment calent, no es torni massa tova.
Calenta el forn a 150 graus
Pebre el llom i amb la paella escalfada, amb una mica d’oli, fregeix la carn per tots els cantons, només fins que prengui una mica de color. En cap cas, però, massa temps, treu-lo de la paella i reserva.
Pica finament les escalunyes i els xampinyons lleugerament més gruixuts.
Salteja les escalunyes en la mateixa paella en què hem fregit el llom, afegeix la mantega i els bolets, assaona amb sal i pebre al gust, passats uns 2 minuts retira, i escampa el julivert picat pel damunt.
En la mateixa paella posa els espinacs, afegeix una mica més de mantega, si és necessari, assaona amb sal, pebre, all i nou moscada. Retira després de 2-3 minuts de cocció.
Sala el llom, moderadament de totes bandes (els altres ingredients ja porten una mica de sal), col•loca les branques de romaní i farigola ben repartides per sobre de la carn i envolta el llom amb les llesques de pernil.
Treu la massa de pasta de full del congelador i reparteix els xampinyons, els espinacs i la mozzarella en daus per tota la superfície, procura que tant els bolets com els espinacs no tinguin massa líquid, per últim posa el llom a sobre de la pasta fullada i enrola, amb l’ajuda duna altra persona és més fàcil. Pinzella tot el voltant del rotllo amb ou.
Enforna i cuina a 150 graus durant uns 30 minuts, d’aquesta manera el llom queda ben sucós.
Amb aquest plat, encaixa perfectament l'amanida d'endívia, que complementa a la perfecció amb les seves substàncies amargues, els diferents sabors. Qui per cert no li agradi l'amanida d’endívia pot substituir-la amb 2 patates encara tíbies, tallades a quadros, per tant, és molt més suau. I, el més important, en comptes de l'acostumat oli d’oliva i vinagre, fem servir per a l’adob oli de llavor de carabassa.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1097 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.