Risotto de primavera amb all silvestre (All d'ós)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 carabassó
  • 1 pebrot groc
  • 2 pastanagues mitjanes
  • 2 escalunyes
  • 1 gra d’all
  • 1 manat d'alls silvestres (les fulles) (All d'ós)
  • 300 g d’arròs Arbori
  • Sal i pebre
  • 100 g de mantega
  • 1 dl de crema
  • 1 dl de vi blanc
  • 150 g de parmesà o pecorino
  • 1 litre i ½ de brou de verdures

4 racions

Elaboració

Talla les verdures en cubs petits i cuina en la mantega fins que estiguin al dente.
Reserva a la calor
Talla finament l'escalunya i l'all, fregeix en una mica de mantega, fins que estiguin toves, afegeix l'arròs i salta fins que quedi ben impregnat amb la mantega i després desglaça amb vi blanc i una mica de brou de verdures.
Cal agitar el risotto constantment.
Una vegada que el líquid s'hagi absorbit, s'afegeix el brou de verdures a poc a poc i fins que l'arròs estigui al dente.
A continuació, afegeix la resta de la mantega, la crema, la meitat del formatge parmesà ratllat i les verdures precuinades i deixa coure 3 minuts més.
Reserva una mica de verdures per a la decoració.
Assaona amb sal i pebre.
Finalment, barreja l’all silvestre fresc picat i deixa també una mica per la decoració.
Distribueix el risotto en els plats i decora, cada un, amb una mica de formatge parmesà, verdures i l'all silvestre.

Notes

All d'ós
Planta herbàcia perenne a Europa i Àsia del nord que fa olor semblant a l'all i és d'ús freqüent com a ingredient per cuinar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2000 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: