Besuc al forn sobre llit de patates a lo pobre i tomàquet, amb allioli de mel
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un besuc de 800 grams a un quilo, aproximadament
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Dues rodanxes de taronja
- Allioli de mel ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Patates a lo pobre ( les trobareu a les meves receptes )
- Dos tomàquets vermells, de mida grossa
3 racions
Utensilis
Una safata plana, per anar al forn
Una safata plana, de porcellana blanca
Un estri escatador de peixos
Dues espàtules planes per servir el peix
Elaboració
Primerament, farem les patates a lo pobre ( com explico a les meves receptes, i les reservem).
Tot seguit, fem l'allioli de mel ( com explico a la meva recepta, i el reservem )
Seguidament, agafem el besuc, el netegem per dintre, traiem les espines laterals, l'escatem i amb l'ajud d'un ganivet, l'hi fem uns talls longitudinals en el llom.
A contiunació, el posem en la safata per anar al forn al damunt del llit de patates a lo pobre i unes rodanxes fines de tomàquet.
Tot seguit, entatxonem en els talls del llom, les rodanxes de taronja tallades en dues meitats. Seguidament, salpebrem el besuc, afegim un raig de vi blanc, i un raig d'oli d'oliva. Abans d'enfornar-lo, cobrim tota la part de dalt del besuc amb allioli de mel, i el posarem en el forn a 180º, fins que veiem que ja és cuit.
En el moment de servir-lo, posem el llit de patates i tomàquet en el fons de la safata de porcellana, i al damunt amb molt de compte amb l'ajud de les dues espàtules planes, ficarem el besuc, i ja el tindrem llest per servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2226 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.