Calamars farcits d'espinacs i carn de porc

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit calamars de mida mitjana
  • Quatre tires de cansalada de panxeta, sense cotna
  • 500 grams de carn magre de porc
  • 500 grams d'espinacs congelats
  • Una ceba picolada
  • Aigua
  • Vuit escuradents
  • Dues fulles de llorer
  • Tres alls pelats, aixafats
  • Tomàquet fregit
  • Un got de vi ranci
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Fumet de peix [Veure recepta]

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Un casó gran
Una paella gran

Una escorredora

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els espinacs, i un cop cuits, els escorrem i els reservem. Quan anem a conmprar tant la carn magre, com la cansalada de panxeta, demanem que ens la passin per la trinxadora tot junt.
Quan els espinacs són freds, els picolem amb l'ajud d'un ganivet, i ho barregem amb les carns trinxades. Tot seguit, ho passem per la paella una mica, i seguidament, farcim els calamars amb aquesta barreja, tot posant un escuradents a la boca del calamar, perqué no s'obri al coure.
En una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim: la ceba picolada, els alls pelats i el llorer. Tot seguit, afegim tres cullerots de tomàquet fregit, i un got de vi ranci.
A continuació, afegim els calamars, i fumet de peix que cobreixi els calamars corregim de sal, i deixem coure a foc baix, fins que els calamars siguin cuits.
Si veiem que la salsa queda massa lleugera, sempre ho podem espessir amb una mica de farina de blat de moro, diluïda amb un mica d'aigua freda abans de treure-ho a taula.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

571 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: