Ànec rostit amb costella de porc, pomes agredolces i botifarra negra de perol
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Un ànec de quilo i mig ( si pot ser mut, millor ) tallat a trossos regulars
- Quatre varnilles de costella de porc, tallades a trossos regulars
- Quatre pomes tipus golden, mitjanes
- Sucre
- Llard
- Mel
- Vinagre de poma
- Un got de vi ranci
- Una botifarra de perol negra, més aviat grossa
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Brou de pollastre, de pot
- Pebre negre en pols
- Sis alls aixafats, amb pell
- Tomàquet fregit
- Mantega
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un cassó mitjà
Un estri per treure el cor de les fruites
Elaboració
Primerament, en una cassola de terrissa amb llard, sofregim l'ànec salpebrat juntament amb: la costella trossejada, la ceba picolada, el llorer i els alls. Tot seguit, afegim tres cullerots de tomàquet fregit, i el vi ranci.
Quan ja ha cuit una estona, Ho cobrim amb el brou de pollastre, abaixem el foc, i deixem que cogui fins que les carns, estiguin mig cuites.
A part, pelem les pomes, els hi traiem el cor, les tallem a trossos regulars a lo llarg i les fiquem en un cassó amb: sucre i una mica de mantega. Quan ja són mig toves, afegim un raig de vinagre, i mel.
Deixem que s'acabin de caramelitzar, i les reservem.
Quan les carns ja són gairebé cuites, afegim les pomes i la botifarra tallada a rodelles gruixudes, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que estigui cuit al nostre gust, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.
3h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1149 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.