Trinxat de patates amb col i botifarra negra de perol, amb calçots amb samarreta i la seva salsa
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Sis patates mitjanes
- Una col petita
- Una botifarra negra de perol
- Dotze calçots
- El meu romesco ( el trobareu a les meves receptes )
- Una ceba picolada
- Oli d'oliva
- Sal
- Sis ous batuts
- Farina
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Un cassó gran
Una paella gran
Una safata metal·lica plana, amb paper de cuina
Un bol gran de vidre
Una batedora elèctrica
Una salsera
Un cullerot petit
Una premsadora ( passapurés )
Una safata plana de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda posem a coure les patates amb aigua i sal, pelades.
A part, en un cassó amb aigua i sal, posem a coure la col tallada a trossos.
Tot seguit, pelem la botifarra negra, i la tallem a trossos regulars.
A continuació, fem el romesco com explico a la meva recepta, i el reservem.
Seguidament, fem els dotze calçots amb samarreta com explico a la meva recepta, i els reservem en una safata damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
Tot seguit, agafem: les patates, la col i la botifarra negra, ho passem per la premsadora ( passapurés ) i ho reservem. Apart, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada fins que estigui transparent, i és en aquest monment que hi afegim tant les patates, la col i la botifarra passades per la premsadora.
Fregim tot el conjunt ben fregit, corregim de sal, i tot seguit ho repartim en la safata de porcellana blanca. A continuació, agafem els calçots amb samarreta i els repartim per tot el voltant del trinxat i ja ho podrem treure a taula, acompanyat d'una salsera amb la salsa per sucar els calçots.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1532 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.