Bandes de pasta de full amb escalivada i sardines al forn amb oli d'oliva del primer raig
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Una planxa de pasta de full
- Escalivada(la trobareu a les meves receptes)
- Sis sardines fresques de mida mitjana
- Oli d'oliva del primer raig
- Sal
- Pebre negre en pols
- Farina
6 racions
Utensilis
Una placa pel forn amb un paper sulfuritzat
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Una espàtula plana metal·lica
Un setrill
Una safata rectangular de cartró amb blonda
Elaboració
Primerament, fem l'escalivada com explico a la meva recepta i la reservem.
Seguidament, netegem les sardines, els hi traiem el cap, les netegem i les filetegem en forma de ventall traient-lis l'espina central, i les reservem.
Tot seguit, espolsem amb farina el marbre de la cuina i amb l'ajud del corró estirem la pasta de full.
Seguidament, la punxem amb l'ajud de l'altre corró, i amb l'ajud d'un ganivet, tallem sis bandes de dotze centimetres de llarg per vuit d'ample, i les fiquem en el forn a 180º, fins que són daurades.
Quan les traiem, les fiquem damunt la placa de forn, amb un paper sulfuritzat, i les omplim amb l'escalivada ben picolada. Tot seguit, fiquem una sardina amb la pell cap a sota, les salpebrem, i les enfornem a 180º, uns cinc minuts i ja les podrem treure.
Seguidament, amb l'ajud d'un setrill amb oli d'oliva del primer raig, les reguem per sobre i les fiquem a la safata de cartró ben posades, i ja les podrem treure a taula.
1h
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina de les coques
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1790 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.