Sopa de ceba

Ingredients

  • Brou de verdures
  • Cebes Figueres o tendres, idealment.
  • Oli d'oliva verge extra, aigua de mar o sal marina
  • Llesquetes de pa dextrinades al forn
  • Formatge ratllat Emmental
  • Ou

Elaboració

Preparar el brou en una olla, posant en aigua freda, col (la part externa, excepte les fulles exteriors que poden tenir restes de pesticides, si són eco, aquestes són les millors), kombu, clau, boles de pebre, o bitxo, llorer, gingebre, pastanaga, nap, xirivia. Quan bulli afegir porro, api, el que es tingui, excepte patata.
Els 10 ultims minuts, a foc suau, s'hi pot afegir farigola, ous i aigua de mar o sal marina.
Retirar els ous i posar en aigua freda. Pelar i reservar. Colar la resta de l'olla. Rentar i guardar en una carmanyola, les pastanagues, porro, nap, xirivia, perquè tindrem una crema d'entrant en un altre àpat, afegint caldo ben calent i triturant.
Evidentment, el brou o caldo pot ser fet del que es vulgui, casolà o industrial, fins i tot aigua bullent amb miso disolt, si tenim pressa!
Tallar i estofar les cebes amb poc oli, a foc adequat perquè ni s'enfosqueixin ni quedin bullides... Així que estiguin, abocar-hi el brou calent i fer coure uns minuts.
Posar el formatge sobre les llesquetes dextrinades i gratinar al grill.
Distribuir la sopa en plats o bols.

Notes

Es pot servir les llesquetes a banda, o colocades sobre la sopa, surant, amb mitjos ous o ou picat per sobre.
S'acosten les nits fresquetes i aquest senzill plat us refarà el cos i l'ànima... Bon profit!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

820 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Beppa, si vas a les meves receptes podràs veure la meva sopa de ceba, que també et pot ser interesant. Rep una salutació. Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!