Caldo d'ossos

Aquest brou té uns beneficis curatius impressionants: redueix la inflamació, augmenta l’energia o alleugereix el dolor d’ossos i músculs.

Ingredients

  • 1 carcassa de gallina o pollastre ecològic
  • 1 os del genoll de vedella
  • Altres ossos: pernil, espinada, peu de porc...
  • Aigua de manantial o filtrada
  • 2 cullerades de vinagre de poma no pasteuritzat
  • Pastanagues pelades, fonoll, porro, ceba, nap, tiges d'api
  • Alls, llorer, julivert
  • Alga kombu

Utensilis

Olla de grans dimensions

Elaboració

Preescalfar el forn a 200ºC i torrar els ossos entre 35-40 minuts, perquè donaràn més
sabor. Posar-los a l’olla de fer el brou amb el vinagre, els alls, el llorer, l’alga kombu i l’aigua filtrada. Deixar reposar una mitja hora.
Encendre el foc al màxim i esperar que arrenqui el bull. Llavors, abaixar el foc
al mínim i fer que es cuini com a mínim 3 hores.
Després posar-hi les verdures a trossos i deixar bullir 1 hora més.
Colar-lo i deixar-lo entibiar.
Tapar-lo i posar-lo en una carmanyola a la nevera durant 8 hores. Llavors el greix haurà surat i es podrà retirar amb una cullera. Deixar-ne en nevera per consumir en un parell de dies màxim i congelar la resta, si és en botelles de vidre, millor, però no les ompliu, que augmentaran el volum del líquid i petarien.

Notes

Per descongelar una botella de brou, cal posar-la en la nevera 24 hores abans de fer-la servir. Sempre posar la data als congelats, perquè no són eterns.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

922 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!