Receptes.cat

      La web amb més receptes de cuina en català del món

  •  Inici
  •  Cerca
  •  Fòrum
  •  Ajuda
  •  Entrar
  •  Registra't
  •  Recuperar contrasenya
  • Amanides i entrants
  • Sopes i cremes
  • Arrossos i pastes
  • Llegums i verdures
  • Carns
  • Peixos i mariscos
  • Ous i làctics
  • Postres i dolços
  • Salses
  • Begudes
  • Altres

Últimes receptes

  • Arròs a la cassola amb espàrrecs, bolets i cargols
  • Amanida d'escarola amb bacallà fumat, tomàquets xerris i formatge Idiazabal, amb vinagreta d'anxoves
  • Bunyols de bròquil a l'andalusa
  • Salmorejo a l'estil d'Arenys de MuntSalmorejo a l'estil d'Arenys de Munt
  • Blanquetes de gall dindi estofades al cava, amb fruits secs
  • Espaguetis a la crema de fuagràs amb fredolics
  • Llobarro a la papillota
  • Amanida russaAmanida russa
  • Bacallà al romesco amb bròquil i mongetes del ganxet
  • Bacallà gratinat amb brandada, sobre llit de patates panadera

Etiquetes

  • A provar
  • Alt Empordà
  • Amanida
  • Amanides
  • Amanides d'hivern
  • Amanides de primavera
  • Amanides de tardor
  • Aperitiu
  • Aperitius
  • Arròs
  • Avellanes DOReus
  • Bacallà
  • Bolets
  • Canelons
  • Carabassa
  • Carbassa
  • Cargols
  • Carn
  • Carns
  • Carpaccio
  • Carxofes
  • Ceba
  • Cena fácil
  • Cigrons
  • Cister
  • Conill
  • Crema
  • Cremes
  • Cuina amb xixorrites
  • Cuina d'hivern
  • Cuina de primavera
  • Cuina de Quaresma
  • Cuina de tardor
  • Cuina de tardor-hivern
  • Cuina dels potatges
  • Cuina marinera
  • Cuina per les festes
  • Dolç
  • Dolços
  • Entrants
  • Esmorzars de forquilla
  • Estiu
  • Fàcil
  • Farina
  • Fideus
  • Formatges
  • França
  • Fruita
  • Galetes
  • Gelat
  • Italia
  • Ivorra
  • L'enigmàtic món de les salses
  • La cuina d'hivern
  • La cuina de l'espardenya
  • La cuina de la graella
  • La cuina de la pasta
  • La cuina de les coques
  • La cuina de les cremes calentes
  • La cuina de les cremes fredes
  • La cuina de les guarnicions
  • La cuina de les manetes de porc
  • La cuina de les paupiets de llenguado
  • La cuina de les petxines de pelegrí
  • La cuina de les postres
  • La cuina de les sopes
  • La cuina de les truites
  • La cuina del calçot
  • La cuina del fuagràs
  • La cuina del magret d'ànec
  • La cuina del Wok
  • La cuina dels aperitius
  • La cuina dels arrebossats
  • La cuina dels arrossos
  • La cuina dels bolets
  • La cuina dels bunyols
  • La cuina dels estofats
  • La cuina dels gratinats
  • La cuina dels ous remenats
  • La cuina dels platillos
  • La cuina dels popets
  • La cuina dels potatges
  • La cuina dels rostits
  • La meva cuina amb conill
  • La meva cuina del bacallà
  • La meva cuina del conill
  • La Segarra
  • Lenigmàtic món de les salses
  • Llegums
  • Mantegues compostes
  • Marisc
  • Marisc i crustacis
  • Molt Bona
  • Musclos
  • Nadal
  • Ou
  • Ous
  • Paella
  • Pasta
  • Pasta de full
  • Pastis
  • Patata
  • Patates
  • Peix
  • Pollastre
  • Postre
  • Postres
  • Quaresma
  • Receptes del delta de l'ebre
  • Salses
  • Suquets
  • Tardor
  • Truita
  • Truites
  • Verdura
  • Verdures
  • Xocolata

  • Comparteix:
  • Google+
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Correu-e
  • WhatsApp

Crema d'escalivada amb anxoves i olives picolades

Aquesta recepta agrada a 2 persones:

  • Fernanda Bausili
  • Joan Corminas

Categoria: Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Origen: Espanya > Catalunya
Estació: primavera   tardor   hivern  
Dificultat: Fàcil

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre i mig de brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
  • Dos pebrots vermells
  • Dues albegínies
  • Dues cebes
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Nata líquida
  • Dues llaunes d'anxoves en oli
  • 100 grams d'olives negres sense pinyol
  • Quatre llesquetes de pa de baguet torrades

4 racions

Utensilis

Una safata pel forn
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Quatre escudelletes de porcellana
Una sopera de porcellana blanca
Un colador xinès

Elaboració

Primerament, escalivem els pebrots, les albergínies i les cebes. Un cop cuites les pelem les tallem a trossos i les fiquem en el cassó juntament amb el brou.
Deixem que cogui tot plegat uns vint minuts, i seguidament, ho passem pel colador xinès amb l'ajud de la batedora, en el cassó on acabarem de fer la crema.
Fem que arrenqui el bull a foc baix tot anant remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal i hi afegim un raig de nata líquida.
Si cal espessirho una mica, afegim una mica de puré de patates de sobre fins que tenim la textura desitjada.
A part, agafem els filets d'anxova i les olives negres sense pinyol, i les picolem.
Seguidament, agafem unes llesquetes de pa de baguet tallades al biaix i les torrem en el forn.
En el moment de servir la crema, omplim les escudelletes fins a tres quartes parts, i al damunt de cada escudelleta fiquem una llesqueta amb les anxoves i les olives i ja les podrem servir a taula. La resta de la crema, la servirem en la sopera de porcellana.

60 min.

Per Quim Lleonart


Etiquetes: Cuina d'hivern  La cuina de les cremes calentes   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Receptes › Sopes i cremes › Crema › Crema d'escalivada amb anxoves i olives picolades

Enllaça aquesta recepta: https://www.receptes.cat/recepta9065/crema_descalivada_amb_anxoves_i_olives_picolades

500 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



[Send]
Enviar
[Print]
Imprimir
[Comment]
Comentar
[correct]
Suggerir una correcció

També et poden interesar les receptes:

  • Rap a l'all cremat
    Peixos i mariscos
    30 min.
  • Crema de porro
    Sopes i cremes
    45 min.
  • Crema de carbassa
    Sopes i cremes
    60 min.
  • Anxoves marinades
    Peixos i mariscos
  • Anxoves amb allioli
    Peixos i mariscos
    30 min.
  • Crema catalana
    Postres i dolços
    15 min.
  • Pastís de crema amb fruites
    Postres i dolços
    35 min.
  • Crema de pastanaga
    Sopes i cremes
  • Crema de pèsols amb tarter de vieira
    Llegums i verdures
    120 min.
  • Crema de verdures lleugera
    Sopes i cremes
    50 min.
  • Crema de carabassa
    Sopes i cremes
    25 min.
  • Crema de Sant Josep
    Postres i dolços
    30 min.
  • Cristines de crema
    Postres i dolços
    120 min.
  • Crema de llimona
    Postres i dolços
    30 min.
  • Gambes saltades a la crema
    Peixos i mariscos
    30 min.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!


Quim Lleonart
Reus
Soc un xef de cuina jubilat de 73 anys, que vol posar la seva experiència en els fogons, a l'abast de tothom, mitjançant aquesta web.

1951 receptes

6 trucs

108 aportacions al fòrum

3 fotos favorites

120 seguidors

Segueix a 455 Xefs

  • Anna M Torres i Ferrant
  • Rosa Huguet Ferrate
  • Antonieta Llaurado Llort
  • Marisol Bahi Sumalde
  • Joan Valldaura
  • Consol Bosch
  • Joaquima Ribera Magre
  • Olga Marimon
  • antoni
  • Carme Ametller i Vilaró

... i 445 altres xefs

Veure tots els xefs als que segueix

Últimes receptes

  • Arròs a la cassola amb espàrrecs, bolets i cargols
  • Amanida d'escarola amb bacallà fumat, tomàquets xerris i formatge Idiazabal, amb vinagreta d'anxoves
  • Bunyols de bròquil a l'andalusa
  • Blanquetes de gall dindi estofades al cava, amb fruits secs
  • Espaguetis a la crema de fuagràs amb fredolics
  • Llobarro a la papillota
  • Bacallà al romesco amb bròquil i mongetes del ganxet
  • Bacallà gratinat amb brandada, sobre llit de patates panadera
  • Tallarines a la carbonara amb dàtils, nous i pinyons
  • Lloms de bacallà fregits amb sofregit de tomàquet, alls i julivert

Veure totes les receptes

Quim Lleonart RSS feed.

Últims comentaris

  • Crema catalana per Sant Josep
    Amiga Isabel, si vasa les meves receptes, podràs veure com faig jo la crema catalana, ja que es diferencia una mica en els...
  • Tàrtar de Tomàquet i Llonganissa
    Amiga Mayte, et felicito per aquesta recepta tant original, no hem sorprèn que guanyessis el premi. Rep una abraçada....
  • Pasteis de bacalhao (croquetes de bacallà)
    Amiga Mayte, et voldria felicitar pel premi que vares obtenir al VI Dia cuina a Manlleu, amb la recepta " Tàrtar de...
  • Galetes amb xocolata
    Amiga Isabel, no deixis mai de penjar aquestes receptes tan magnifiques, segueix així. Rep una salutació. Quim Lleonart.
  • Crema pastissera, a la meva manera
    Amiga Meri Cuinetes, si vas a les meves receptes trobaras la recepta de la crema pastissera que també et pot ser d'interes....

Les seves millors receptes

  • Ànec a la taronja *****
  • Espatlla de xai al forn *****
  • Llengua de vedella estofada amb llenegues negres *****
  • Gírgoles saltades, amb pernil, panses i pinyons *****
  • Escalivada amb ganyims i anxoves *****

Receptes que millor ha valorat

  • Codonyat *****
  • Cebetes caramelitzades *****
  • Panellets variats *****
  • Cassoleta de peix i marisc amb patates i pèsols *****
  • Arròs amb bacallà *****

Les seves etiquetes

  • Amanides d'hivern 11
  • Amanides de primavera 22
  • Amanides de primavera-estiu 3
  • Amanides de tardor 12
  • Amb Kiwis 1
  • Carpaccio de figues amb fuà carameltzat 1
  • Cister 15
  • Coca de llardons 1
  • Cuina 1
  • Cuina amb xixorrites 19
  • Cuina amb xixorrtites 1
  • Cuina Basca 2
  • Cuina d'hivern 95
  • Cuina d'hivern-Cuina per les festes 1
  • Cuina de primavera 220
  • Cuina de primavera, Cuina de primavera 1
  • Cuina de primavera-estiu 5
  • Cuina de Quaresma 12
  • Cuina de tardor 303
  • Cuina de tardor- La cuinma del magret d'ànec 1
  • Cuina de tardor-El món de les sopes 1
  • Cuina de tardor-hivern 35
  • Cuina de tardor-L'enigmàtic món de les salses 1
  • Cuina de tardor-La cuina del magret d'ànec 3
  • Cuina de tardor-La cuina del romesco 1
  • Cuina dels potatges 6
  • Cuina marinera 173
  • Cuina per les festes 26
  • Esmorzar de tardor 1
  • Esmorzars de forquilla 8
  • Farnat de fruites amb iogurt 1
  • L'enigmàtic món de les salses 65
  • La cauina dels macarrons 1
  • La cuina d'hivern 15
  • La cuina de l'escabetx 1
  • La cuina de l'espardenya 11
  • La cuina de la brandada de bacallà 1
  • La cuina de la graella 47
  • La cuina de la pasta 26
  • La cuina de la post-guerra 3
  • La cuina de les amanides 3
  • La cuina de les arengades 2
  • La cuina de les broquetes 2
  • La cuina de les conserves 1
  • La cuina de les coques 20
  • La cuina de les cremes calentes 11
  • La cuina de les cremes fredes 8
  • La cuina de les creps 2
  • La cuina de les escalopes 3
  • La cuina de les escudelles 1
  • La cuina de les faves 1
  • La cuina de les fregitel·les 5
  • La cuina de les guarnicions 23
  • La cuina de les hambugueses 2
  • La cuina de les manetes de porc 11
  • La cuina de les manetes de porc-Cuina d'hivern 1
  • La cuina de les minestres 1
  • La cuina de les paelles 2
  • La cuina de les palpetes de llenguado 1
  • La cuina de les papillots 5
  • La cuina de les paupiets de llenguado 6
  • La cuina de les petxines de pelegrí 12
  • La cuina de les pizzes 2
  • La cuina de les postres 29
  • La cuina de les sopes 22
  • La cuina de les truites 28
  • La cuina de les truites de riu 1
  • La cuina de les verdures 5
  • La cuina de pes petxines de pelegrí 2
  • La cuina del bunyols 3
  • La cuina del calçot 18
  • La cuina del carbassó 1
  • La cuina del cargol 3
  • La cuina del fuagràs 7
  • La cuina del magret d'ànec 8
  • La cuina del pop 1
  • La cuina del Wok 6
  • La cuina deles farinetes 2
  • La cuina dels "mar i muntanya" 1
  • La cuina dels aperitius 57
  • La cuina dels arrebossats 13
  • La cuina dels arrossos 22
  • La cuina dels bolets 14
  • La cuina dels brous 1
  • La cuina dels bunyols 12
  • La cuina dels canelons 3
  • La cuina dels confits 2
  • La cuina dels confits d'ànec 1
  • La cuina dels coulisos 1
  • La cuina dels entrepans 2
  • La cuina dels escabetxos 5
  • La cuina dels estofats 87
  • La cuina dels farcellets de col 4
  • La cuina dels farcits 4
  • La cuina dels filets 1
  • La cuina dels gratinats 9
  • La cuina dels llegums 3
  • La cuina dels llibrets 1
  • La cuina dels macarrons 4
  • La cuina dels mar i muntanya 1
  • La cuina dels ous 5
  • La cuina dels ous remenats 6
  • La cuina dels pistos 1
  • La cuina dels platillos 29
  • La cuina dels popets 11
  • La cuina dels potatges 14
  • La cuina dels pudings 3
  • La cuina dels pures 2
  • La cuina dels rostits 24
  • La cuina dels saltats 4
  • La cuina dels tomàquets farcits 2
  • La cuina dels trinxats 2
  • La cuiona de lesb petxines 1
  • La meva cuina amb conill 7
  • La meva cuina del bacallà 54
  • La meva cuina del conill 27
  • Lenigmàtic món de les salses 8
  • Mantegues compostes 7
  • Pasta de full 2
  • Pasta de full de carn i fruits secs 1
  • Plats per la diada 2
  • Postres de la Diada 1
  • Postres per la diada 1
  • Sofraja de vedella 1

This site hosted on a Green Web Hosting

RSS     Versió per a mòbil     Contacta    
Llicència Creative Commons (CC) Receptes.cat   |   Condicions d'ús