Estofat de gall d'indi amb carxofes i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo de gall d'indi en trossos per estofar
  • 600 grams de carxofes congelades
  • 600 grams de barreja de bolets en llauna
  • Llard
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un got de vi ranci
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el podeu trobar a les meves receptes)
  • Tres cullerots de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Un cullerot de picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
  • Aigua
  • Un brot de julivert

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
un cassó gran
Una escorredora
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó amb: aigua, sal i julivert, fiquem a coure les carxofes i quan són al "dente", les escorrem i reservem.
A part, en una paella sofregim els bolets amb la picada i quan han deixat anar tota la seva aigua, els reservem.
A continuació, netegem els talls de gall d'indi, el tallem en tacs regulars, i els sofregim en una cassola de terrissa salpebrats amb una mica de llard, la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer. Quan ja han agafat una mica de color daurat, afegim el sofregit de tomàquet, el got de vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de pollastre i baixem el foc tot deixant que cogui tot plegat fins que el gall d'indi sigui mig cuit.
Seguidament, afegim les carxofes i els bolets, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que el gall d'indi estigui ben cuit.
A continuació, ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat defusta a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1614 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!