Seitons en vinagre

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Un quilo de seitons de mida gran
  • Un got d'aigua
  • Un got de vinagre blanc ( de sidra)
  • Tres alls ratllats
  • Julivert picolat
  • Una culleradeta (tipus de postre) d'aigua oxigenada
  • Oli d'oliva

10 racions

Utensilis

Una safata fonda de terrissa gran
Un atuell de plĂ stic rectangular
Un ratllador pels alls

ElaboraciĂł

Primerament, netegem els seitons els hi traiem el cap i l'espina central i els fem en dos filets. Tot seguit, en un atuell de plĂ stic fiquem: el got d'aigua, el got de vinagre i l'aigua oxigenada.
Seguidament, un cop tenim els seitons fets en filets, els fiquem amb la pell a sota, que els cobreixi tant l'aigua com el vinagre.
Anem fent capes de seitons fins arribar a omplir l'atuell, i ho fiquem a la nevera a macerar almenys unes cinc hores.
Passades les cinc hores, en una safata de terrissa fonda, fiquem l'oli d'oliva, i anem posant els filets de seitĂł amb la pell a sota, tot fent capes entrecreuades.
A cada capa, hi fiquem un all ratllat i un polsim de julivert picolat.
A cada capa de seitons fem el mateix, fins a arribar a esgotar els seitons.
Procurem que els seitons quedin coberts amb una capa d'oli, alls i julivert.
D'aquesta manera ja tenim els seitons per anar consumint a mida que els necessitem.

6h

Notes

Al fer els seitons en vinagre, fiquem una petita quantitat d'aigua oxigenada perquĂŠ siguin mĂŠs blancs i la seva carn sigui mĂŠs forta.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Seitons en vinagre

Enllaça aquesta recepta:

1322 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



3 comentaris:

Àngels Fernández Guillén diu:
Hola Quim.
A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar per matar l'anisakis (bacteria del peix cru) i ja no em surten tan bons
Quim Lleonart diu:
Amiga Àngels, això és una mica de llegenda urbana.
Jo els he fet tota la meva vida professional d'aquesta manera i et puc dir que no hi ha cap mena de problema, ja que amb el vinagre i l'oxigenada elimines el problema.
Provau i ja ho veuras. Rep una forta abraçada. Quim Lleonart.
Àngels Fernández Guillén diu:
Moltes grĂĄcies Quim. Els tornarĂŠ a fer tal com tu els fas.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!