Lluç al forn amb sofregit de tomàquet amb la seva crosta (persillé)

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Vuit rodantxes de lluç de uns 150 grams cadascuna (aproximadament)
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Vi blanc
  • Pebre negre en pols
  • Pa ratllat
  • Julivert picolat
  • Pebre vermell dolç en pols
  • Dos alls ratllats

4 racions

Utensilis

Una safata fonda de porcellana refractaria
Una safata metàl·lica plana
Uns estalvis
Un bol de vidre mitjà

Elaboració

Primerament, en un bol de vidre barregem : el pa ratllat, els alls ratllats, el pebre vermell i el julivert picolat, i ho reservem, (d'això se'n diu una "persillé").
Seguidament, fem el sofregit de tomàquet com explico a la meva recepta i el reservem.
Tot seguit, salpebrem els talls de lluç, els fiquem a la safata metàl·lica, els reguem amb oli d'oliva i vi blanc, i els enfornem a 180º uns cinc minuts i els reservem.
A continuació, amb el sofregit de tomàquet, fem un capa en el fons de la safata refractaria, tot seguit fiquem els talls de lluç, i ho tapem amb una altre capa de sofregit.
Seguidament, espolsem pel damunt amb la barreja de pa ratllat, pebre vermell, alls i julivert, i ho enfornem a 180º, fins que la part de damunt és daurada, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1027 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!