Gratinat de carn picada amb espinacs i patates

Ingredients

  • Mantega per al motlle
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga gran
  • 1 cullerada d'oli
  • 500 grams de carn picada
  • 1 cullerada de puré de tomàquet
  • 3 dl de brou de carn
  • Sal i pebre
  • 500 grams d'espinacs congelats o frescos
  • 180 grams de crema agra
  • 1 cullerada de fècula de blat de moro (Maizena)
  • 400 grams de patates ceroses
  • 50 grams de formatge Gruyère
  • 1 cullerada de mantega.

4 racions

Elaboració

.
Greixa una font de forn amb mantega.
Pica la ceba.
Talla la pastanaga a daus.
Escalfa l'oli en una paella gran, salteja la ceba i la pastanaga a foc mitjà.
Afegeix la carn, i cuina a foc molt fort uns 5 minuts, agrega el puré de tomàquet, i cuina breument.
Afegeix el brou i cuina a foc lent fins que s'hagi evaporat gairebé tot el líquid.
Assaona amb sal i pebre.
Distribueix el conjunt en la font greixada.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Escorre bé els espinacs i barreja bé amb la crema de llet i la barreja de midó, assaona amb sal i pebre al gust.
Distribueix pel damunt de la barreja de carn picada.
Talla les patates a rodanxes ben fines i col·loca sobre els espinacs.
Assaona amb sal i reparteix el formatge ratllat pel damunt, junt amb flocs de mantega.
Gratina a la meitat superior del forn durant uns 30 minuts.
Serveix acompanyat d'una bona amanida


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

839 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!