Cassoleta d'arròs amb xai

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dos braons de xai
  • La meitat d'un pit de xai de la part més magre
  • Dos colls de xai
  • Una ceba tendra picolada
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Tres alls aixafats
  • Pebre negre en pols
  • Una fulla de llorer
  • Julivert picolat
  • 500 grams d'arròs tipus bomba "Montsia"
  • Una culleradeta de colorant per l'arròs
  • Un cullerot de picada d'all, julivert i oli feta amb la batedora elèctrica

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Un plat de fusta
Un ganivet filetejador
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament amb l'ajud d'un ganivet filetejador, anem tallant tots els trossos de xai en trossets menuts i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els trossos de xai salpebrats, la ceba picolada, la fulla de llorer, els alls aixafats i el sofregit de tomàquet.
Quan veiem que tot el conjunt ja és ben sofregit, afegim l'arròs juntament amb un cullerot de picada, i ho remenem tot ben remenat.
Seguidament, afegim el colorant, i tres cullerots de brou de pollastre i anem remenant com si fesim un rissoto.
Deixem que vagi coent-se a foc mitjà, corregim de sal i si cal més brou, anem afegint-hi fins que l'arròs estigui cuit al nostre gust, i ja el podrem servir a taula en la mateixa cassola espolsat amb julivert picolat, amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1184 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!