Pit de xai al forn amb salsa americana i patates a la papillot
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres pits de xai
- La meva salsa americana (la trobareu a les meves receptes)
- Tres patates a la papillot (les trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Conyac
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Aigua
- Pebre vermell dolç
4 racions
Utensilis
Una placa pel forn
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Dues safates planes de porcellana blanca
Una safata plana pel forn
Paper d'alumini
Un pinzell
Elaboració
Primerament, en una placa pel forn fiquem els pits de xai amb: un raig d'aigua. un raig d'oli d'oliva, un got de conyac i un bon raig de vi blanc.
A part, fem la salsa americana com explico a la meva recepta i la reservem.
Salpebrem els pits de xai, i els espolsem amb herbes provençals. Seguidament, els enfornem a 180º, i a mida que es van coent, els anem pintant amb la salsa americana, fins que són cuits.
A part, fem les patates a la papillot com explico a la meva recepta i un cop cuites, les reservem.
En el moment de presentar el plat a taula, tallem els pits de xai a trossos d'uns tres dits d'ample i els fiquem a la safata de porcellana tot pintant-los amb una mica de salsa americana.
A part en una altra safata, servim les patates a la papillot tallades en dues meitats cadascuna, espolsades amb: sal, pebre vermell dolç i regades amb un bon raig d'oli d'oliva pel damunt, com a guarnició, i ja ho podem treure-ho tot junt a la taula.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de primavera La cuina dels rostits
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1788 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.