Galtes de porc al forn amb salsa de vi negre amb parmentier de pastanaga

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 Galtes porc
  • 1 Ceba
  • 1 Porro
  • 2 Dents d’all
  • 2 Tomàquets petits
  • Una mica de pebrot verd i vermell
  • 1 Got vi negre
  • 2 Gots brou de carn o verdures
  • 1 Farcellet d’herbes (Farigola, llorer, orenga, romaní…..)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

Pel parmentier de pastanaga:

  • 1 Ceba
  • 500 g de pastanagues
  • 2 Patates
  • Oli d’oliva, sal i pebre negre mòlt

4 racions

Elaboració

De les galtes:

En una safata per anar al forn, hi tirem un raig d’oli i hi posem tota la verdura tallada petita i les herbes. Posem les galtes i un altre raig d’oli i ho enfornem a 250º uns minuts, li donem la volta a les galtes. Passats aquests minuts hi afegim el vi negre i ho deixem una altra estona, perquè redueixi una mica l’alcohol. Hi tirem el brou i ho posem el forn a uns 160º uns 90 minuts, donant-li la volta a les galtes varies vegades i remullant-les amb el seu suc, perquè es fagin bé d’ambdós costats.Treiem la safata del forn, separem les galtes i les posem en una cassola.
Triturem la verdura i hortalissa, la passem per un colador fí i la tirem a la cassola de les galtes.
Deixem coure uns minutets molt poc a poc .

Del parmentier de pastanaga:

Mentre es fan les galtes, fem el parmentier de pastanaga. Netegem, raspem i tallem a trossos les pastanagues i les patates. Tallem la ceba a trossos i la daurem en una olla amb oli d'oliva. Quan estigui hi afegim la pastanaga i la patata trossejada, una mica de sal, ho cobrim amb aigua i ho bullim fins que estigui cuit, uns 15-20 minuts. Ho triturem fins aconseguir una crema fina i hi afegim un parell de cullerades d'oli i una mica de pebre. Comprovem el punt de sal i rectifiquem si fa falta.

Per acabar el plat:

En un plat, hi posem de base el parmentier de pastanaga, sobre una galta de porc per persona i una mica de la salsa de fer les galtes. Ja es pot servir.

1h 40min


Recepta de cuina de Galtes de porc al forn amb salsa de vi negre amb parmentier de pastanaga
En el plat per degustar-les.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3331 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: