Galtes de porc al forn amb salsa de vi negre amb parmentier de pastanaga
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 Galtes porc
- 1 Ceba
- 1 Porro
- 2 Dents d’all
- 2 Tomàquets petits
- Una mica de pebrot verd i vermell
- 1 Got vi negre
- 2 Gots brou de carn o verdures
- 1 Farcellet d’herbes (Farigola, llorer, orenga, romaní…..)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre mòlt
Pel parmentier de pastanaga:
- 1 Ceba
- 500 g de pastanagues
- 2 Patates
- Oli d’oliva, sal i pebre negre mòlt
4 racions
Elaboració
De les galtes:
En una safata per anar al forn, hi tirem un raig d’oli i hi posem tota la verdura tallada petita i les herbes. Posem les galtes i un altre raig d’oli i ho enfornem a 250º uns minuts, li donem la volta a les galtes. Passats aquests minuts hi afegim el vi negre i ho deixem una altra estona, perquè redueixi una mica l’alcohol. Hi tirem el brou i ho posem el forn a uns 160º uns 90 minuts, donant-li la volta a les galtes varies vegades i remullant-les amb el seu suc, perquè es fagin bé d’ambdós costats.Treiem la safata del forn, separem les galtes i les posem en una cassola.
Triturem la verdura i hortalissa, la passem per un colador fí i la tirem a la cassola de les galtes.
Deixem coure uns minutets molt poc a poc .
Del parmentier de pastanaga:
Mentre es fan les galtes, fem el parmentier de pastanaga. Netegem, raspem i tallem a trossos les pastanagues i les patates. Tallem la ceba a trossos i la daurem en una olla amb oli d'oliva. Quan estigui hi afegim la pastanaga i la patata trossejada, una mica de sal, ho cobrim amb aigua i ho bullim fins que estigui cuit, uns 15-20 minuts. Ho triturem fins aconseguir una crema fina i hi afegim un parell de cullerades d'oli i una mica de pebre. Comprovem el punt de sal i rectifiquem si fa falta.
Per acabar el plat:
En un plat, hi posem de base el parmentier de pastanaga, sobre una galta de porc per persona i una mica de la salsa de fer les galtes. Ja es pot servir.
1h 40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3331 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.