Carré de porc al forn amb el seu suc i patates a la papillot

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Una peça de llonzes de porc de vuit pals de llargada
  • Dues patates mitjanes
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Aigua
  • Vi blanc
  • Conyac
  • Herbes provençals
  • Dues cebes tallades a juliana
  • Quatre alls aixafats
  • Quatre tomàquets tallats en dues meitats
  • Pebre vermell dolç
  • Dues fulles de llorer

4 racions

Utensilis

Una safata fonda pel forn
Quatre plats grans de porcellana blanca
Un cassó gran
Un colador xinès
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Paper d'alumini
Una safata plana metal·lica

Elaboració

Primerament, rentem les patates, les fiquem damunt el paper d'alumini, les espolsem amb sal i pebre negre, afegim un rajolí d'oli d'oliva, les emboliquem tot fent una pilota, i les fiquem en una safata plana en el forn a 180º, fins que estiguin cuites, i les reservem.
A part, agafem el carré de porc, el salpebrem, l'espolsem amb les herbes provençals i el fiquem a la safata fonda per anar al forn.
Tot seguit, afegim: un dit d'aigua, un got de vi blanc, un got de conyac, un bon raig d'oli d'oliva, les cebes, els alls, el llorer i els tomàquets tallats en dues meitats.
Ho enfornem a 180º, tenin en compte que s'ha de coure 45 minuts, per cada quilo de carn.
Quan la carn ja estigui cuita al nostre gust, amb l'ajud d'un ganivet gran, tallem el carré en quatre trossos de dues varnilles d'ample, i ho reservem.
Seguidament, fiquem tota la bressa menys el llorer en un cassó gran, deixem que arrenqui el bull uns deu minuts, i tot seguit passem la batedora elèctrica, amb el colador xinès, i després ho passem per un colador fí a un cassó on acabarem de fer la salsa.
Fiquem el cassó a foc baix i amb l'ajud del batedor de varetes anem remenant, corregim de sal, i si cal una mica d'espessor, afegim maizena disolta amb una mica d'aigua freda, fins aconsseguir una salsa fina i homogènia.
En el moment de servir el plat, fiquem a la part de dalt un tròs de carré del gruix de dos pals, ho cobrim amb la salsa calenta, i a la part de baix del plat, fiquem mitjà patata amb un polsim de sal, pebre vermell i un rajolí d'oli d'oliva, i ja ho podrem servir a taula.

2h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2845 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: