Amanida tèbia de penques de bledes amb ous picolats i pernil, amb vinagreta de mel i mostassa
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Cinc bledes de mida gran
- Vinagreta de mel i mostassa (la trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Un brot de julivert
- Sal
- 400 grams de tacs de pernil salat
- Oli d'oliva
- Sis ous
- Cinc llesques de pa de motlle tallades a quadradets
5 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Un bol de vidre gran
Una safata rectangular de porcellana blanca
Una safata plana amb un paper de cuina
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, tallem el pa de motlle a quadradets, el torrem en el forn a 180º, fins que és ben daurat i el reservem.
A part, fem la vinagreta com explico a la meva recepta i la reservem.
Seguidament, netegem les penques de les bledes, els traiem els fils, i les tallem en trossos de tres dits de llarg.
Tot seguit, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, bullim les penques fins que són cuites al "dente", les escorrem i les fiquem en el bol de vidre.
A part, bullim els ous en aigua i sal uns deu minuts, un cop cuits els pelem, els picolem en trossos regulars, i els afegim en el bol.
Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva, sofregim els tacs de pernil uns tres minuts, i els afegim en el bol de vidre.
A continuació, afegim força vinagreta, ho remenem tot plegat, i ho repartim ben repartit en la safata de porcellana.
Per acabar el plat, repartim pel damunt de l'amanida els crostons de pa torrats, i ja ho podrem servir a taula.
1h 10min
Etiquetes:
Amanides de primavera Cuina de primavera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3492 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.