Pollastre estofat amb llagosta o llamàntol a l'estil pescador

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un pollastre de quilo tallat a trossos més aviat petits
  • Una llagosta o llamàntol d'un quilo aproximadament
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba picolada
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Tres cullerots de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Anis sec o aiguardent
  • Xocolata en pols
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Ametlles torrades
  • Quatre alls aixafats
  • Una fulla de llorer
  • Conyac
  • Vi ranci

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un pot per la batedora
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament amb l'ajud d'un ganivet, tallem el cap de la llagosta o llamàntol en dues meitats a lo llarg, i amb l'ajud d'una cullera buidem tot el corall i el fiquem en el pot de la batedora.
Seguidament, tallem la llagosta o el llamàntol a rodelles d'un dit de gruix aproximadament, les sofregim uns set minuts juntament amb el cap, en una paella amb oli, ho flamegem i ho reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim el pollastre salpebrat juntament amb la ceba picolada, tres alls aixafats i una fulla de llorer.
Quan tot el conjunt és daurat, afegim el sofregit de tomàquet,el vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el fumet de peix i deixem que cogui a foc baix uns vint minuts.
A part, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: pa fregit, julivert picolat, un all pelat,un grapat d'ametlles torrades, un raig d'anis sec o aiguardent, una cullerada de xocolata, i el corall de la llagosta o llamàntol que ja tenim en el pot de la batedora.
Tot seguit, passem la batedora i ho afegim a la cassola amb el pollastre. Seguidament, afegim el cap i les rodelles de la llagosta o el llamàntol, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt uns dotze minuts més, i ja ho podrem treure-ho a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1991 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!