Polpetes de llenguado i llagostins amb salsa de vermut blanc i patates a la parisien
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un llenguado de ració de 300 grams (aproximadament)
- Cinc patates de mida petita
- Aigua
- Sal
- Mantega
- Julivert picolat
- Quatre llagostins de mida mitjana
- Oli d'oliva
- Un rajolí de vi blanc
1 racions
Utensilis
Un plat gran de porcellana blanca
Una safata plana per anar al forn
Un cassó mitjà
Quatre escuradents
Una paella petita
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal bullim les patates petites pelades fins que són cuites al "dente".Tot seguit en una paella petita amb mantega, les fregim fins que estiguin ben daurades i les reservem.
Seguidament, filetegem el llenguado en quatre filets, pelem els llagostins i els emboliquem amb els filets de llenguado, fixant-los amb un escuradents.
Tot seguit, fiquem les polpetes en una safata, les salpebrem, i les reguem amb un raig de vi blanc i oli d'oliva.
A part, fem la salsa de vermut blanc com explico a la meva recepta i la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, enfornem les polpetes a 180º uns vuit minuts, i tot seguit ja podrem muntar els plats.
Primerament, retirem els escuradents de cada polpeta, i les fiquem en el plat en forma de creu.
En el centre del plat fiquem les cinc patates a la parisien, les espolsem amb una mica de julivert picolat, i amb la salsa de vermut cobrim les polpetes, les espolsem amb una mica de julivert picolat i ja podrem servir el plat a taula.
1h
Notes
Farem tants plats de polpetes com comensals seguin a taula
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1819 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.