Vieires planxa amb foie de l'Empordà i salsa teriyaki
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 12 Vieires frescas
- 80 g de foie fresc de l’Empordà
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Cibulet
Per la salsa teriyaki:
- 75ml de Salsa de soja
- 2 Cullerades de vinagre d'arròs
- 2 Cullerades de sucre morè
- 2 Grans d'all picats
- 2 Culleradetes de gingebre en pols
- 1 Cullerada de midó de blat de moro
- 1 Culleradeta d'oli de sèsam (opcional)
- 2 Cullerades d'aigua
3 racions
Elaboració
Elaboració de la salsa teriyaki:
Molt senzilla de fer. Col.loquem tots els ingredients en un recipient adequat i tritureu-ho fins aconseguir una salsa fina.
Elaboració de les vieires planxa:
Posem en remull les vieires amb aigua freda i sal durant unes 2 - 3 hores perquè perdin tota la sorra. Després les rentem amb abundant aigua freda per acabar de treure la terra. Piquem l'all i, l’ofeguem una mica i el reservem. En la mateixa paella marquem les vieires sense closca pels dos costats i hi afegim una mica d'all reservat durant uns minuts perquè s'acabin de fer en el seu propi suc.
Elaboració del foie fresc:
Mentre fem les vieires. Tallem el foie a daus. En una planxa sense oli molt calenta, hi posem els daus de foie i els deixem coure 30 segons per costat. Els reservem. És important fer-ho quasi tot al mateix temps per servir-ho entre tebi i una mica calent.
Per emplatar:
En una cullera tipus porcelana, hi posem per cada cullera una vieira sense closca, a sobre un dau de foie i per sobre la salsa teriyaki. També, una mica de cibulet tallat molt petit.
30min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1492 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies
Hola Joan, Doncs ho provaré. Gràcies. Salutacions,
No es mereixen. Una abraçada.