Vieires planxa amb foie de l'Empordà i salsa teriyaki

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 12 Vieires frescas
  • 80 g de foie fresc de l’Empordà
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Cibulet

Per la salsa teriyaki:

  • 75ml de Salsa de soja
  • 2 Cullerades de vinagre d'arròs
  • 2 Cullerades de sucre morè
  • 2 Grans d'all picats
  • 2 Culleradetes de gingebre en pols
  • 1 Cullerada de midó de blat de moro
  • 1 Culleradeta d'oli de sèsam (opcional)
  • 2 Cullerades d'aigua

3 racions

Elaboració

Elaboració de la salsa teriyaki:

Molt senzilla de fer. Col.loquem tots els ingredients en un recipient adequat i tritureu-ho fins aconseguir una salsa fina.

Elaboració de les vieires planxa:

Posem en remull les vieires amb aigua freda i sal durant unes 2 - 3 hores perquè perdin tota la sorra. Després les rentem amb abundant aigua freda per acabar de treure la terra. Piquem l'all i, l’ofeguem una mica i el reservem. En la mateixa paella marquem les vieires sense closca pels dos costats i hi afegim una mica d'all reservat durant uns minuts perquè s'acabin de fer en el seu propi suc.

Elaboració del foie fresc:

Mentre fem les vieires. Tallem el foie a daus. En una planxa sense oli molt calenta, hi posem els daus de foie i els deixem coure 30 segons per costat. Els reservem. És important fer-ho quasi tot al mateix temps per servir-ho entre tebi i una mica calent.

Per emplatar:

En una cullera tipus porcelana, hi posem per cada cullera una vieira sense closca, a sobre un dau de foie i per sobre la salsa teriyaki. També, una mica de cibulet tallat molt petit.

30min


Recepta de cuina de Vieires planxa amb foie de l'Empordà i salsa teriyaki

En la cullera per degustar-les.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1403 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!