Com s’ha de conservar la xocolata? Quan de temps? Es pot tenir a la nevera?
La xocolata, en principi, no s'ha de conservar a la nevera. Per norma general la xocolata està bé on nosaltres estem bé de temperatura. Si teniu aire condicionat, la temperatura està súper bé.
Si la posem a la nevera hi ha el risc que la xocolata agafi el sabor del que hi ha a la nevera perquè agafa molt els sabors del que te a prop, la xocolata és un producte delicat que requereix una preservació adequada.
Millor mantenir-la en un lloc fresc i fosc. On hi ha un vi, una xocolata també està bé.
Cal tenir en compte que, de mitjana, la vida estimada d'una tauleta de xocolata és de dos anys. La xocolata amb llet es pot emmagatzemar durant un any i mig, mentre que la xocolata blanca només pot 12 mesos, després de la qual cosa perdran l'aroma. Més enllà d'aquestes vides de prestatgeries, la xocolata en si serà sempre consumible, però el gust no estarà garantit.
En general, és important deixar-la en un lloc sec, sense llum i humitat. La temperatura, per descomptat, juga un paper essencial. Perquè la xocolata s'hagi de mantenir a una temperatura a 15 a 18 graus. En la majoria dels casos, la humitat d'un refrigerador tindrà un impacte negatiu en el seu producte. La xocolata negra tendirà a blanquejar perquè la humitat que es diposita a la superfície de la xocolata té l'efecte d'elevar el sucre a la superfície. Això dóna lloc a un aspecte i textura bastant particulars. Per fer-ho, sovint és més interessant deixar-ho fora, en un lloc sec i desconfiat.
No obstant això, en el cas d'altes temperatura, pot ser aconsellable posar-la a la nevera.
Però si has de posar les teves xocolates a la nevera ho fes en una caixa perfectament hermètica o filmada per evitar donar-li olors i humitat. A més, per evitar que la humitat es dipositi a la xocolata, treu la teva caixa de la nevera durant uns instants abans de la degustació perquè la xocolata estigui a temperatura ambient.
La mantega de cacau els absorbeix amb el temps, la qual cosa pot alterar el seu sabor únic.
La xocolata de llet i el blanc fan que sigui més fàcil absorbir les olors perquè contenen greixos de llet més sensibles a més de la mantega de cacau.
Per mantenir-la en perfecte estat assegureu-vos de mantenir-la en una habitació que no superi els 20 graus.
Truc de cuina: Com s’ha de conservar la xocolata? Quan de temps? Es pot tenir a la nevera?
El truc de cuina "Com s’ha de conservar la xocolata? Quan de temps? Es pot tenir a la nevera?" ha estat aportat a Receptes.cat per Josuè O'Donell.
Veure més trucs de Josuè O'Donell.
Veure tots els trucs de Receptes.cat
La diferència de grafia de les denominacions salbitxada i salvitxada s'explica per la duplicitat normativa bitxo-vitxo, que...
Quina salsa?
Quina mena de cassola recomanes Moisés? Cassola de terrissa?
Quina presència més espectacular Jaume.
El problema Beppa és que se't trencarien. El que els permet conservar la forma és la pell.