Recuperar contrasenya

Donar-se d'alta


Ja has planificat les teves vacances de Setmana Santa?

Reserva ara la teva estada en un hotel amb encant, i cancel·la més endavant, si cal.

Inspira't a HotelsAmbEncant.cat

Receptes.cat > > Novetats > Un equip català guanya el...

Un equip català guanya el Mundial de Pastisseria per primera vegada

Durant l'esdeveniment, cada equip compost per un cap pastisser, un especialista xocolater i un gelater tenien deu hores per crear tres postres de xocolata, tres gelats de fruita, una dotzena de representatius de les "últimes tendències" gastronòmiques del país concursant, i tres creacions artístiques de sucre, xocolata i gel.

Espanya va aconseguir en el certamen un total de 5.678 punts, més de 200 punts de diferència respecte als rivals més immediats, els representants d'Itàlia i Bèlgica, que van quedar en segona i tercera posició respectivament. Es tracta de la primera vegada que un equip espanyol venç en aquesta competició, una de les més prestigioses del sector, que va reunir a Lió i durant dos dies 19 equips d'arreu del món.

El projecte va arrencar fa dos anys i va agafar velocitat després de quedar primers en la preselecció europea de París, el març passat. Per conquistar al jurat i aconseguir un dels premis més prestigiosos del sector de la rebosteria, els catalans Bordas i Josep Maria Guerola i el granadí Julián Álvarez  van esculpir un indi de sucre, un tren de xocolata i una brúixola de gel, inspirant-se en La volta al món de l'escriptor Jules Verne.

Bordas és exalumne de l'escola de Barcelona i treballa en una pastisseria de Viladecans, Guerola treballa en una pastisseria de Sant Cugat, i Álvarez és professor en una escola de pastisseria a França.





Vols rebre cada dia al teu mail noves receptes de cuina?
Vols publicar les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana.

        Registra't