Pollastre de pages a la Catalana

El pollastre el podem fer de moltes maneres, aquesta es una recepte per dies de festa
Aquesta és d’aquelles receptes, com la majoria de rostits, que guanya d’un dia per l’altre! A nosaltres ens en van sobrar unes quantes de cuixes, que vem guardar a la nevera amb un tupper i l’edemà encara estaven més gustoses!

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

  • 12 cuixes de pollastre (o un pollastre gran a octaus) 250 g de tomàquet natural 250 ml de vi ranci (o xerès sec) 90 g de panses 120 g de prunes sense pinyol 4 cullerades soperes d’oli d’oliva 600 g de ceba de Figueres 1 cabeça d’alls 3 cullerades de pinyons 2 cullerades de llar Sal i pebre negre 500 ml d’aigua o brou llaurer i julivert All í oli negat.

6 racions

Utensilis

1 cassola de terrissa

Elaboració

Posem a hidratar les panses i les prunes en un bol amb el vi ranci (o xerès sec) durant 12 hores (jo ho vaig fer la nit abans).Passades les 12 hores… escorrem les panses i les prunes del vi ranci i ho guardem tot per separat. Pelem i tallem la ceba en juliana. Netegem les cuixes, fem una pasta amb el llar, sal i pebre i les untem. Amb una cassola amb l’oli calent, hi posem la cabeça d’alls i les cuixes, les coem fins enrossir-les per tots els cantons. Quan les cuixes estan ben daurades afegim la ceba tallada en juliana i la deixem coure.Un cop caramel·litzada la ceba afegim el vi ranci o xerès que havíem reservat i el deixem caramel·litzar.Afegim el tomàquet natural ratllat i continuem amb la cocció fins que tot estigui ben caramel·litzat. Ho cubrim amb l’aigua o brou i ho deixem coure 20 minuts tapat i a foc lent.Afegim les panses i prunes i ho deixem guisant durant 45 minuts, fins que el pollastre estigui ben tendre. Saltegem els pinyons amb una mica d’oli procurant que quedin ben daurats.En el moment de servir emplatem les cuixes, salsagem i repartim els pinyons per sobre.Per acompanyar nosaltres vem posar-hi uns dauets de patates fregides amb all, julivert i llorer. Ah! I un consell… no us descuideu una bona panera de bon pa per sucar la salseta que està boníssima!

1h 30min

Notes

Queda mol be acompanyar amb uns dauets de patata ben rosa i amanida amb oli negat


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3192 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: