Arròs caldós de calamarcets i gambes

Ingredients

  • 300 g d’arròs
  • 300 g de calamarcets que a la peixateria ens han netejat
  • 12 gambes
  • 2 litres de fumet de peix
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 tomàquet madur
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre

4 racions

Elaboració

Pelem les gambes i reservem les cues a la nevera.
En una olla, hi posem a sofregir una ceba ben picada, quan comenci a agafar color, baixem una mica el foc i hi afegim els caps de les gambes. Amb una cullera de fusta anem aixafant els caps per treure’n tot el suc.
Hi afegim el fumet i ho deixem bullir uns 20 minuts.
En una cassola o paella fonda, hi posem a sofregir l'altre ceba ben picada.
Quan comenci a agafar color, hi afegim el tomàquet sense pell i llavors ratllat.
Passats uns 10 minuts, hi posem els calamarcets i ho saltem tot plegat uns 4 minuts.
A continuació, baixem el foc, ho tapem i ho deixem coent uns 5 minuts més.
Un cop hagi bullit el fumet, el passem pel colador i el tornem a posar a l’olla per escalfar-lo.
Afegim l’arròs a la paella dels calamarcets i sofregit. Ho saltem tot plegat durant un parell de minuts i hi posem una mica de fumet ben calent. Ho salpebrem.
Anem remenant com si féssim un arròs cremós fins que es vagi evaporant el fumet. Anem repetint el mateix procés fins que veiem que el gra està quasi cuit. En aquest moment hi afegim la resta del fumet i les cues de les gambes.
Ho deixem coure uns 2 minuts i apaguem el foc. Ja es pot servir.

55min


Recepta de cuina de Arròs caldós de calamarcets i gambes
Arròs caldós de calamarcets i gambes.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2104 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: