Guisat de llenties, arròs i formatge cremós

Ingredients

  • Arròs integral cuit
  • Ceba blanca i morada
  • Oli, sal i pebre
  • Farigola i/o orenga
  • 2 fulles de llorer
  • Pebrot morro de bou
  • Pastanaga
  • Carabassa
  • Cibulet
  • All
  • Brou de verdures o aigua
  • 1 llauna de tomàquets pelats en conserva o 1 tassa de tomàquets frescs pelats
  • 2 vitxos picants (opcional)
  • Llenties cuites en conserva o 1 tassa de llenties seques cuites
  • Formatge fresc

Elaboració

1. Comencem coent arròs integral en aigua bullint*. Un cop cuit el reservem.
2. Mentrestant posem a daurar la ceba amb una mica d'oli, condimentem amb sal, pebre, farigola i orenga (o només una de les dues coses) i 2 fulles de llorer. Quan comenci a agafar color afegim el pebrot, la pastanaga i la carabassa i sofregim a foc mig.
3. Tot seguit afegim el cibulet i l'all, refoguem uns minuts, rectifiquem de condiments i afegim mitja tassa de brou de verdures o aigua tèbia, tapem i baixem el foc al mínim. Poc després afegim els tomàquets pelats tallats a cubs.
4. Tirem els vitxos picants sencers si els farem servir juntament amb les llenties cuites i mitja tassa d'aigua tèbia. Tapem i deixem cuinar durant uns 10 minuts a foc mínim tot comprovant que no quedi curt de líquid (podem afegir més aigua o brou).
5. Finalment, incorporem l'arròs cuit de manera que quedi ben sucós, o sigui més aviat poc perquè el guisat no quedi sec.
6. Afegim uns trossets de formatge fresc i cuinem tapat uns minuts més abans de servir.

Notes

* Jo l'arròs blanc el faig a l'estil xinès amb una part i mitja d'aigua per una part d'arròs, però l'arròs integral voldrà una mica més d'aigua.


Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

371 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!